Рецепти

10 Десертів для милих дам повний захват!

10 десертів для милих дам: повний захват!

Жінки просто не можуть прожити без солодощів. Навіть якщо після їх вживання доводиться сідати на дієту. А якщо смачний десерт буде приготовлений коханим чоловіком, то відмовитися від шматочка такого ласощі буде просто неможливо.

Пропонуємо вам підбірку рецептів смачних десертів, якими можна пригостити свою улюблену.

1. сорбет

  • Будь-які фрукти або ягоди свіжі або заморожені (абрикоси, персики, малина, манго, смородина, вишня) — 300 г
  • банани — 150 г
  • мед рідкий — 2-3 ст. л.

Фрукти (ягоди) і банани наріжте на шматочки і поставте на кілька годин в морозильну камеру. Потім подрібніть все в пюре. Готовий сорбет розкладіть по креманках і прикрасьте листочком свіжої зелені.

2. Запечена айва з медом

  • айва — 2 шт.
  • мед — 2-3 ст. л.

Айву наріжте кубиками і розкладіть по дну форми для запікання. Полийте медом і накрийте кришкою. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин. Шматочки повинні стати м’якими. Перед подачею десерт можна посипати меленими волоськими горіхами або доповнити кулькою морозива.

Таким же чином можна запікати кислі яблука. Але час запікання скоротіть до 10-15 хвилин.

3. цитрусовий мармелад

  • апельсин — 350 г (вага очищеної м’якоті)
  • Мандарин — 350 г (вага очищеної м’якоті)
  • лимон — 40 г (вага очищеної м’якоті)
  • цукор — 300 г
  • інвертний сироп — 60 г
  • Лимонна кислота — 2,5 г
  • вода — 2,5 г
  • Агар-агар — 4 ч. л. (Без верху)
  • 10 Десертів для милих дам повний захват!
  • вода гаряча — половина склянки
  • цедра апельсина — 1 ст. л. (Подрібнена)

Лимонну кислоту розведіть у воді. Агар-агар замочіть в 1/2 склянки гарячої води.

М’якоть цитрусових з’єднайте в каструльці з цукром і доведіть до кипіння. Додайте глюкозу і варіть на повільному вогні ще 15 хвилин.

Додайте цедру апельсина, замочений агар-агар, перемішайте, доведіть до кипіння, варіть при слабкому кипінні маси протягом 5-7 хвилин. Не забувайтепомішувати! Додайте розведену лимонну кислоту, перемішайте і зніміть з вогню.

Цитрусову масу розлийте по формах і остудіть при кімнатній температурі.

4. Вишневиймусзманною крупою

  • свіжа вишня — 300 г
  • Крупа манна — 4 ст. л.
  • вода — 2,5 ст.
  • цукор — 150 г

Вишню без кісточок залийте водою і доведіть до кипіння. Проваріть 10 хвилин. Потім процідіть і в рідину додайте цукор і, постійно помішуючи, введіть тонкою цівкою манку. Проварітьще5хвилин. Потім перелийте масу в глибоку тару, міксером збивайте на максимальних обертах, поки маса не стане повітряної і світлої.

Розлийте десерт по креманках і приберіть на 3 години в холодильник.

5. цукерки «Чорнослив у шоколаді»

  • чорнослив — 200 г
  • арахіс — 2-3 ст. л.
  • Чорний шоколад — 100 г

Обсмажте арахіс і очистіть його від лушпиння. Чорносливзалийтеокропомна1-2хвилини. Потім воду злийте. Чорнослив начините арахісом.

Розтопіть шоколад і занурте в нього кожну черносливину. Розкладіть цукерки окремо один від одного і приберіть в холодильник на 1 годину.

6. Фрукти в хмарах

  • апельсин — 1 шт.
  • ківі — 1 шт.
  • банан — 1 шт.
  • жовток — 1 шт.
  • білокяєчний — 2 шт.
  • цукор — 2 ст. л.
  • молоко — 50 мл
  • борошно — 1ч. л.
  • Цукрова пудра — 3 ст. л. (З верхом)
  • сік лимонний — 1 ч. л.

З’єднайте яєчний жовток, борошно і цукор. Влийте молоко, перемішайте до однорідності. Готуйте на повільному вогні до загусання, помішуючи, близько 3 хвилин. Крем зніміть з вогню, остудіть.

Збийте білок з цукровою пудрою і лимонним соком до міцних піків. Всі фрукти наріжте на дрібні шматочки і розкладіть по формах для запікання. Потім розкладіть по фруктам заварний крем, а зверху збиті білки. Поставте десерт в розігріту до 180 градусів духовку на 2 хвилини.

7. Банановий пудинг в мікрохвильовці

  • банан — 1 шт.
  • Вершкове масло — 25 г
  • цукор — 2 ст. л.
  • борошно — 3ст. л.
  • молоко — 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста — 1 ч. л.
  • яйце — 1 шт.

Банан очистіть і розімніть вилкою до стану пюре. Додайте яйце, молоко, цукор і розтоплене і трохи охолоджене вершкове масло. Перемішайте і додайте борошно і розпушувач тесту. перемішайте. Перелийте тісто в форму, змащену маслом. Надішліть в мікрохвильовку на максимальну потужність на 4 хвилини.

8. фруктівийсалатзполуницею

  • Полуниця — 50г
  • яблуко — 50г
  • черешня — 25г
  • вишня — 25г
  • ірга — 15г
  • Кленовий сироп — 1 ч. л.

У вишень і черешень видаліть кісточки, а решта фрукти наріжте шматочками. Перемішайтефрукти-ягоди. На тарілочку покладіть гіркою, зверху полийте кленовим сиропом. Прикрасьте вершками і м’ятою.

Ягоди можна замінити сезонними фруктами.

9. Карамелізовані яблука

  • яблука — 1 кг (кисло-солодкі)
  • Масло вершкове — 70 г
  • цукор — 1/2 ст.
  • вершки — 3 ст. л.
  • ванілін — 1щіпка

На сковороді на повільному вогні розтопіть масло і цукор, готуйте протягом 2 хвилин. Додайтенарізаніяблуканасковородуіперемішайте. Готуйте протягом 5 хвилин, помішуючи. Додайтевершки,перемішайте,прогрійтещепротягом1хвилини.

10. Сирно-полуничне морозиво зі шматочками шоколаду

  • Сир 9% — 200 г
  • цукор — 100 г
  • Полуниця — 300 г
  • банан — 150г
  • Молоко 3,2% — 4 ст. л.
  • шоколад темний — 50г

Полуницю і банан наріжте шматочками. Сир з цукром подрібніть блендером до однорідності. З’єднайте всі інгредієнти і пробийте блендером. Перелийте масу в контейнер, закрийте кришкою і поставте в морозильник на 6-8 годин. Дляотриманнябільшніжної консистенціїбезкрижинок,можете2разипротягомзаморозкиперемішатиморозиво.

10 Десертів для милих дам повний захват!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code