Рецепти

4 Найшвидші закуски на святковий стіл

4 найшвидші закуски на святковий стіл

Закуски роблять картину столу повнішої, багатою і святкової. Без них стіл виглядає порожньо і гостям нічого схопити «на один зуб». Найшвидші і смачні закуски в нашій добірці. Беріть на замітку!

Бутерброди з червоною рибою

Ще не придумали нічого швидше і смачніше бутербродів з червоною рибою або ікрою. Закуска готується миттєво, а зі столу відлітає ще швидше.

  • 150 г червоної риби слабосоленої
  • 1/2 багета
  • 6 скибочок лимона
  • салат листовий за смаком
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком
  • кріп для прикраси

Багет наріжте діагональними зрізами на тонкі скибочки. Рибу нарізати тонкими пластинами. Кожен шматочок риби скрутіть у вигляді трояндочки і викладіть на скибочку багета.

Листя салату помийте і обсушіть. Лимон помийте і тонко наріжте. На кожен бутерброд поруч з рибою покладіть лист салату і часточку лимона. на рибу – гілочку кропу. Дуже смачно і гарно!

Креветки з часником

4 Найшвидші закуски на святковий стіл

Продовжимо морську тему креветками з часником. Соковиті і ароматні! Вибирайте креветки без зайвої криги. За цим рецептом можна готувати як очищені, так і неочищені креветки.

  • 400 г креветок
  • 1 ст. л. сушеного часнику
  • 2 ст. л. масла оливкового
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/4 лимона

Креветки заздалегідь розморозити і злийте зайву вологу. Креветки з темними плямами всередині панцира приберіть.

У сковороду або сотейник з товстим дном влийте масло, нагрійте і викладіть креветки. Посоліть і приправте сушеним часником, перемішайте. Також можна використовувати свіжий часник або його стрілки.

Обсмажуйте креветки 10-12 хвилин, періодично помішуючи для рівномірного приготування. Креветки пускатимуть сік, обсмажуйте, поки не випарується. Креветки повинні зарум’яниться. При бажанні додайте гострі або інші улюблені спеції.

Готові креветки викладіть на тарілку і збризніть лимонним соком. Прикрасьте блюдо часточками лимона і гілочками кропу. подавайте теплими. Пальчики оближеш!

Рулетики з салямі

Різноманітні рулетики і корнетики обов’язково прикрасять стіл і порадують гостей. Пропонуємо один з цікавих варіантів.

  • 80 г салямі
  • 100 г сиру твердого
  • 12-15 шт. чорносливу без кісточок
  • 1-2 зубчики часнику
  • майонез за смаком
  • зелень за смаком
  • листя салату для подачі

Щоб спростити собі процес приготування, купите відразу нарізану салямі. Чорнослив помийте і замочіть на 2-3 хвилини в окропі. Потім воду злийте, чорнослив наріжте шматочками. Сир натріть на дрібній тертці, часник і зелень дрібно порубати. Змішайте чорнослив, сир, часник і зелень, заправте по смаку майонезом.

На кожну скибочку ковбаси покладіть в центр начинку і загорніть з двох сторін в рулетик. Тонкі скибочки відмінно тримають форму, скріплювати нічим не потрібно. Викладіть чисті сухі листя салату на блюдо, а зверху рулетики. Закуска не залишиться без уваги!

Завертон

Ну і один з останніх популярних варіантів закуски – рулет з лаваша.

  • 1-2 шт. лаваша тонкого
  • 150 г крабових паличок
  • 100 г сиру твердого
  • невеликий пучок кропу
  • майонез за смаком

Лаваш наріжте на 3 рівні частини шириною 20 см або більше. Змастіть перший шар лаваша невеликою кількістю майонезу за допомогою кулінарної кисті. Рівномірно розподіліть натертий на дрібній тертці сир. Другий лист лаваша кладемо поверх сиру і теж змащуємо майонезом. При бажанні в сирний шар додайте подрібнений часник. Розподіляємо натерті на тертці крабові палички. Залишається третій лист лаваша, який кладемо поверх лаваша з крабовими паличками, на нього кладемо майонез і рубаний кріп. Виходить триповерхова конструкція.

По довгій стороні поверніть лаваш в рулет. Краї рулету відріжте, а решта наріжте порційно і викладіть на блюдо. Швидко і смачно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code