Здорова іжа Корисні рецепти Рецепти

Домашнє осетинське пиво

Домашнє осетинське пиво

Домашнє осетинське пиво такої ж традиційна частина національної кухні, що і тамтешні знамениті пироги. Осетинське пиво – це священний напій, коли його готують, моляться Богу.

Опис приготування:

Інгредієнти:

  • Питна вода якісна — 40-50 Літрів
  • зерна ячменю — 1,5 Кілограма
  • зерна пшениці — 1,5 Кілограма
  • Біла кукурудзяна мука — 2 Кілограма
  • дріжджі — 75 Грам
Домашнє осетинське пиво

Оцінити рецепт Домашнє осетинське пиво:

Будь ласка, введіть символи з картинки

на одній сторінці описано те, що великі майстри вивчають десятиліттями. оплески дилетанту.

ГОСПОДИ. ЯКА ЧУШЬ. Ось я осетин) і з малолітства і мама і бабусі і навіть дідусь варили осетинське пиво. НІЧОГО СПІЛЬНОГО З цим рецептом)))) Хлопці-слов’яни))) не намагайтеся отримати продукт схожий на пиво в звичному розумінні цього слова. Осетинське пиво солодке як квас. Бродить у відкритих чанах разом з хмелем і з кожним днем ​​стає все хмільного. ніхто його по пляшках не розливає))) А взагалі вже кілька десятиліть як пиво варять нема на солоді, а на чорному хлібі, який сильно обсмажують в духовці до стану палених сухарів і ось ці сухарі використовують для отримання сусла)) і без всяких там температурних пауз і іншої пивної тематики))) Досить однієї паленої буханки на 15-20 літрів води))) Солод бл. )))) Хлопці! В Осетії немає жодної солодовні ще з часів Союзу))) Це ж треба, а?! Якийсь м. до написав цю нісенітницю і скільки народу на неї купилося (

Цікаво, сам автор взагалі варив цю нісенітницю? Він взагалі представляє процес приготування солоду, процес приготування сусла, процес бродіння, та взагалі процес пивоваріння в цілому? Не робіть з цього рецепту нічого, це не пиво клейстер з дріжджами, вас автор обманює, нічого спільного тут з пивом на жаль немає.

Для початківців пивоварів раджу шукати рецепти спеціалізованих пивних сайтах. Ну і звичайно від солоду залежить 80% успіху. Я солод на сайті МірБір замовляю, там же і можна рецепти подивитися і з фахівцями поспілкуватися.

Помилка полягає в проращивании ячменю, процес пророщування ячменю повинен тривати 7-8 діб. 1) кореневі паростки досягають 1,3-1,5 довжини зерна; 2) листової паросток під шкіркою ячменю доходить до 2/3 довжини зерна (для світлого солоду) або до 5/4 довжини зерна (для темного солоду); 3) у ячменю корінці так зчеплені, що якщо взяти одне зерно, то воно «захопить» за собою ще 5-8 зерен; 4) зерно втрачає борошнистий смак. При пророщування ячменю не слід допускати появу «гусарів» – зерен з здався з-під оболонки листовим зародком. ( «Гусари» утворюються, якщо ячмінь був перемогтися, його погано перелопачували) Далі зерно треба висушити і змолоти, але ні в якому разі не дрібно, помел повинен бути грубим, для того щоб добре пройшла фільтрація сусла.

Приношу вибачення. Води звичайно, потрібно більше. Зазвичай пиво вариться у великих чанах, і в рецепті повинно бути від 40 до 50 літрів води.

Цей рецепт зустрічається у багатьох джерелах. Справа не в кількості води, а в якості солоду. Не дивно, що у мене і Олексія вийшла каша, адже хороший солод таким способом отримати практично неможливо. Крохмаль не стає цукром, потрапляючи в гарячу воду утворює банальний кисіль. У цьому солоді відбувається ферментація, в процесі якої ми і отримуємо запорука відмінного пива. Осетини, знаючи про це, свої секрети видавати не поспішають.

Така ж історія. як процідити кашу щоб вийшло пиво? може процідити треба до варіння?

Вітаю. Зробив все, як розказано в перших п’яти пунктах: проростив зерна, крупно змолов, залив солод водою на 4 години, варив 2 години і. вийшов ароматний клейстер. Питання знавцям: так і повинно бути або я щось зробив неправильно? Дивлюся на це вариво і не уявляю, що виконавши інші пункти рецепта, отримаю пиво.

Вітаю. Процес приготування описаний в принципі правильно, але рецептів приготування осетинського пива так само багато як і російського борщу

Домашнє осетинське пиво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code