Гусарики з м’ясом
Гусарики – блюдо російської кухні, несправедливо забуте. Звичайно, за довгі роки воно теж зазнало чимало змін. Адже у кожної господині свій підхід до кулінарії, свій смак. Але ж печемо ми для своїх домашніх або гостей, побажання яких теж потрібно враховувати.
начинку я зробила зі свинини. Можна використовувати яловичину або курку, додати до неї гриби або картопельку … Кому як більше подобається.
Багато хто вважає, що гусарікі – це ліниві пельмені. Напевно, можна охарактеризувати їх і так. Але я б назвала їх листковими беляшами або відкритими слойками з м’ясом. Так чи інакше, смак виходить відмінним. А це – найголовніше!
Рівень складності: середній
Час приготування: 1 год 20 хвилин
Інгредієнти*:
* З цієї кількості інгредієнтів вийде 15 Гусарики.
приготування:
Свинину порізала невеликими кубиками, зручними для блендера.
Перетворила в фарш з допомогою подрібнювача. Туди ж відправила і цибулю, але переробляла нема на максимальній, а на середній швидкості.
Відокремила жовток (його помістила в окремий посуд) від білка (його додала до фаршу).
Крім білка пустила вівсяні пластівці (звичайні), сіль і перемелені перці.
Все ретельно вимісити. Залишила на деякий час для того, щоб всі інгредієнти просочили один одного (мінімум на 20 хвилин).
Тісто розкачати, вирізала кружечки. На половині з них вирізала отвори ще й по центру. З фаршу скачала кульки розміром, як фрикадельки. Виклала на цільні гурткаі.

Накрила їх зверху кружечками-бубликами.
За допомогою вилки зробила защип (а заодно і візерунок) по краю Гусарики. Якщо вилка прилипає до тесту, потрібно занурити її в борошно.
Деко змастила олією. Виклала на нього гусарікі.
До залишеного раніше жовтка додала зовсім небагато води, розмішати виделкою, змастила зверху і тісто, і м’ясо.
Відправила в розігріту до 200’C духовку на 15-20 хвилин.
Гусарики готові! 😉 Їх можна їсти з чим завгодно – з чаєм / кавою, пивом, червоним вином, бульйоном, першими і другими стравами. Можна і без всього, вони самодостатні!
У нас вони розлетілися в одну мить! Відмінний і обід, і вечерю!
Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!