Ідеальне пісочне тісто для швидкої випічки
Зовсім недавно я відкрила для себе галету – дуже просту, смачну і, можна сказати, універсальну випічку! Залежно від ваших уподобань її можна готувати і з солодкою, і з солоною начинкою … Незмінним буде тільки тісто – легке, хрустке і дуже смачне!
Для моментального замісу пісочного тіста для випікання галети, нам з вами знадобиться:
Складність замісу пісочного тіста: при наявності блендера взагалі нульова
Скільки знадобиться часу: максимум 5 хвилин
Хід пропонованих дій під час замісу ідеального пісочного тіста для галети:
Незважаючи на те, що замішування тіста займає лічені хвилини, буквально за півгодини до початку приготування вам слід не забути набрати в стакан трохи води і поставити в морозильну камеру – вона нам знадобиться саме в трохи подмёрзшем вигляді.
Почавши готувати, нам потрібно дістати з холодильника вершкове масло і порізати його кубиками. Масло ми викладаємо у велику Блендерна чашу.
До маслу пускаємо сіль і, якщо плануємо приготування десертного варіанти галети, то і цукор. Якщо ж випічка буде несолодкої, то цукор можна не додавати.
Тепер пересипаємо в чашу блендера просіяне борошно – для однієї середнього розміру галети нам її знадобиться всього лише 100 г.
Тепер саме час включити кнопку блендера і з’єднати борошно з маслом – у нас вийде дрібна масляниста крихта.
Для того, щоб зібрати її в кому, іменований тестом, нам необхідно додати в цю крихту заздалегідь заготовлену крижану воду, починаючи з однієї столової ложки. Якщо її буде недостатньо, то тоді можна додати ще одну.

Далі будемо працювати руками і дуже швидко – просто збираємо тісто в кулю. Тепер воно готове до використання.
Якщо у вас вже готова начинка, наприклад, полунична, то тісто відразу ж розгортає в коло, відступаючи по 5 см від краю на загин, і викладаємо її, не забувши посипати знизу крохмалем, а зверху цукром.
Якщо начинка поки не підготовлена, то тісто обертаємо плівкою і прибираємо в холодильник.
Випікаємо галету близько 20 хвилин до легкого зарум’янювання тесту.
Готуйте з задоволенням!
Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!
