Рецепти

Як я вперше готувала артишок

Як я вперше готувала артишок

На полицях магазинів екзотичні фрукти і овочі вже давно не новинка. Але сюрпризи все-таки трапляються. Один з них для мене – артишок. Дивлячись на нього, неможливо відразу точно зрозуміти, як його є. Виглядає він дуже загадково і лякаюче, якщо чесно. Але я була сповнена впевненості в успіху!

Озброївшись теоретичною базою, приготувати артишок я вирішила на пару.

  • Для початку кухонними ножицями акуратно зрізала крайні листочки приблизно до половини.
  • З верхівки гострим ножем відрізала частину близько 2,5 сантиметрів.
  • У підстави видалила маленькі листочки і зрізала жорсткий стебло.
  • Як я вперше готувала артишок
  • Промила під проточною водою, акуратно розкриваючи листя.

Підготовчий етап завершено.

  • У велику каструлю налила чисту воду. У неї можна додати для аромату лимон, часник, стебло селери, лавровий лист.
  • Встановила піддон для приготування на пару зверху, виклала артишок і накрила кришкою. Варила приблизно 30 хвилин на середньому вогні.

На цьому етапі листочки дуже легко відходять, а сам артишок схожий на екзотичну квітку. Але, як виявилося, це ще не кінець, адже потрібно дістатися до «серця» артишоку.

До речі, листочки можна подавати до столу з соусом або розтопленим маслом як закуску. Відщипуючи по листочку, занурте його м’який край в соус і відкусите. Жорстка частина листа, на жаль, не вживається. Ближче до серцевини листочки м’які, ніжні, майже прозорі. Але нехай це вас не обдурить! Їсти можна тільки світлу частину, верхівку потрібно викинути.

Далі мене чекав новий сюрприз – «серце» артишоку закрито власний частиною. Її потрібно акуратно видалити гострим ножем або краєм вилочки. Ну ось тепер все, та сама їстівна частина, за яку так цінується артишок. Її можна додати в салат, пасту, пиріг або просто розрізати на шматочки і з’їсти з тим же соусом.

Це був, без сумніву, цікавий і смачний досвід. Здійснювати відкриття на кухні – завжди здорово!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code