Рецепти

Як приготувати сирники

Ранковий must have: як приготувати бездоганні сирники

За статистикою, сирники – саме замовляється в ресторанах блюдо. Поки ресторани закриті, вчимося готувати улюблений сніданок на власній кухні. Своїми секретами приготування найсмачніших і пишних сирників з нами поділилися шеф-кухаря Москви і Петербурга.

Ледачі сирники зі згущеним молоком з ромашки і паленої корицею

Рецепт шеф-кухаря ресторану Charlie Юрія Манчука

Інгредієнти (на 2 особи)

Сир 9% – 440 г
Яйце куряче (жовтки) – 2 шт.
Борошно пшеничне – 50 г
Цукор коричневий – 200 г
Цукор – 40 г
Сіль за смаком

для згущеного молока

Вершки 33% – 1 л
Ромашковий чай – 10 г
Цукор коричневий – 200 г
Цукор – 100 г

Спосіб приготування:

  1. У півсферу викласти сир, додати два жовтки, сіль, цукор і борошно. Все ретельно перемішати до однорідної маси.
  2. На дошку висипати борошно і скачати ковбаску з тіста. Нарізати її на галушки розміром 3 на 3 сантиметри.
  3. Воду довести до кипіння і викласти в неї ліниві сирники, варити приблизно 5-7 хвилин. Як сирники будуть готові, дістати їх з води шумівкою, викласти на паперовий рушник і просушити, щоб прибрати зайву воду.
  4. Щоб зробити згущене молоко з ромашки, з’єднати всі інгредієнти в сотейнику і випаровувати до 300 г. В цей час поставити настоюватися ромашковий чай: 10 г сухої ромашки заварити в 250 мл води. Наполягати 20-30 хвилин. процідити.
  5. Викласти сирники на тарілку. В якості прикраси посипати цукровою пудрою. Подати зі сметаною, згущеним молоком або будь-яким іншим будь-яким топінгом.

До речі, ледачі сирники можна зберігати в заморожуванні – для приготування буде достатньо варити їх замороженими в киплячій воді 7-9 хвилин.

Сирники з малиною і сирним мусом

Як приготувати сирники

Інгредієнти на 2 порції

для сирників

Сир 9% – 400 г
Манна крупа – 40 г
Цукровий пісок – 50 г
Яйце куряче – 1 шт.

Для сирного мусу

Сир 9% – 500 г
Пряжене молоко – 300 г
Цукор – 50 г
Ванільний екстракт – 10 г
Лимонний фреш – 15 г

Для малинового крему

Малинове пюре – 500 г
Курячий жовток – 2 шт.
Крохмаль кукурудзяний – 15 г
Цукровий пісок – 20 г
Лимонний фреш – 15 г
Білий шоколад – 35 г

Для прикрас

Сублімована малина – 10 г
Свіжа м’ята – 10 г
Свіжа малина – 20 г

Спосіб приготування:

  1. Змішати всі інгредієнти до утворення однорідної маси. Залишити в холодильнику на 12 годин.
  2. Для приготування мусу пряжене молоко налити в сотейник і трохи прогріти. Додати сир і перемішати. Дати трохи настоятися, щоб сир ввібрав смак молока. Готову масу пробити в блендері, додаючи цукор, лимонний фреш і ванільний екстракт.
  3. Для приготування малинового крему малинове пюре випарувати до 350 грамів. Окремо змішати крохмаль, жовток і цукровий пісок. Додати в малинове пюре, трохи прогріти. Додати білий шоколад і пробити блендером. Додати лимонний фреш за смаком.
  4. Готову сирну масу поділити по 50 грам. Злегка обваляти в борошні, сформувати кульки і обсмажити на сковороді до золотистого кольору. При подачі викласти на тарілку малиновий крем, потім готові сирники. Зверху викласти свіжу малину, заправлену малиновим соусом. Додати мус-сир, посипати сублімованої малиною і пудрою з малини.

класичні сирники

Рецепт бренд-шефа Zotman Pizza Дмитра Зотова

інгредієнти

Сир 6% – 200 г
Борошно – 20 г
Яйце – 1 шт.
Сіль – 3 г
Цукор – 20 г
Рослинна олія – ​​10 г

Як приготувати сирники

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code