Рецепти

Як приготувати сирну запіканку з шинкою і яйцями

Як приготувати сирну запіканку з шинкою і яйцями

Приготувати ситний і смачний сімейна вечеря насправді нескладно. Досить мати базові інгредієнти – сир, молоко, шинку, яйця, помістити їх на готове тісто, розміщене на деку, і запекти. Зовнішній вигляд готової сирної запіканки дуже цікавий, смак – дивовижний!

Загальний час приготування: близько 1,5 годин

приготування:

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. На робочій поверхні, злегка посипаною борошном, розкачайте тісто в прямокутник розміром 35×25 см. Помістіть розкачане тісто на змащене деко розміром 30×20 см, сформувавши краю запіканки.

2. У великій каструлі розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Додайте борошно і перемішайте інгредієнти до однорідної консистенції. При постійному помішуванні поступово влийте в каструлю молоко. Доведіть молочну суміш до кипіння, постійно помішуючи, і готуйте її протягом 3-4-х хвилин, також помішуючи, поки суміш не загусне. Вмішайте в суміш гірчицю, мелений перець, сіль і мускатний горіх. Зніміть молочну суміш з вогню і додайте тертий пармезан.

Як приготувати сирну запіканку з шинкою і яйцями

3. Помістіть третю частину нарізаної шинки на тісто (крок 1). Зверху шинки влийте близько 200 г приготованого молочного соусу (крок 2) і 60 г тертого сиру. Повторіть шари двічі. Запікайте сирну запіканку в духовці, не накриваючи деко кришкою, близько 30 хвилин або до утворення золотисто-коричневої скоринки.

4. Витягніть запіканку з духовки. За допомогою столової ложки сформуйте шість заглиблень у верхній частині запіканки, залишивши близько 5 см з країв вільними. Акуратно розбийте по яйцю в кожну підготовлену лунку.

5. Випікайте ароматну сирну запіканку ще протягом 10-15 хвилин або до тих пір, поки яєчні білки повністю не запекутся, а жовтки не почнуть густіти, але ще не стануть твердими. Посипте готову сирну запіканку петрушкою. Дайте запіканці настоятися протягом 10 хвилин до подачі на стіл. Смачного!

Як приготувати сирну запіканку з шинкою і яйцями

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code