Рецепти

Як приготувати смачне м’ясо по-французьки

Як приготувати смачне м’ясо по-французьки?

Головний плюс м’яса по-французьки – простота приготування. Навіть якщо у вас відсутні кулінарні навички, можете бути впевнені, що результат вас порадує. Ця страва стало фірмовим у багатьох господинь, як і салат олів’є. Як приготувати його, розповімо далі.

У всіх на вустах? У всіх на столах!

Історія його появи веде до Франції. Вирішивши здивувати графа Орлова, фаворита Катерини II, кухар Урбен Дюбуа дав волю фантазії, і створив шедевр зі звичних продуктів.

Граф Орлов високо оцінив старання кухаря, в результаті чого страва отримало назву Veau Orloff, що в дослівному перекладі означає «телятина по-Орловський».

Сучасні рецепти зазнали істотних змін, але в результаті цього цінителі оригінальних страв отримали кілька різноманітних варіантів приготування смачного м’яса.

оригінальний

Почнемо з класичного рецепту. Впевнені, вам він припаде до смаку. Будуть потрібні:

  • теляча вирізка – 500 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • твердий сир – 150 г;
  • спеції.
  • вершки жирні – 125 мл;
  • бульйон або вода – 150 мл;
  • борошно – 1,5 ст.л.;
  • вершкове масло – 30-40 г;
  • Як приготувати смачне м'ясо по-французьки
  • мускатний горіх.

Картоплю нарізати кружечками і викласти на дно форми для запікання. М’ясо нарізати на скибочки середньої товщини і добре відбити – це буде другий шар. Третім послужать широкі кільця цибулі, після них слід сир.

В оригінальному рецепті він повинен бути тонкими пластинами.

Для соусу Бешамель розтопити в сотейнику або невеликій каструльці масло і додати борошно. Важливо не забувати добре перемішувати, щоб в соусі не утворилися грудочки.

Після влити бульйон і вершки, проварити до загустіння, приправити мускатним горіхом і рівномірно розподілити у формі.

Запікати протягом 50-60 хвилин.

З ананасами

Особливу соковитість ніжному курячому м’ясу додасть екзотичний ананас і майонез. Будуть потрібні:

  • куряче філе – 0,5 кг;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сир – 200 г;
  • ананаси – 150 г;
  • майонез;
  • спеції.

Філе можна нарізати порційними шматочками або розрізати уздовж і відбити. Посипати сіллю і перцем. Цибулю кільцями замаринувати в оцті з невеликою кількістю цукру.

На деко, застелене пергаментом викласти шарами курку, цибулю, полити майонезом і не забути про ананасах. Рясно посипати тертим сиром і відправити в духовку на 20-30 хвилин.

З овочами

Це частий гість на святкових столах. І не дивно, адже поєднання смаків порадує і здивує. Необхідні продукти:

  • свинина – 0,5 кг;
  • томати – 3 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • печериці – 150 г;
  • сир твердий – 100 г;
  • сир з козячого молока – 50 г;
  • майонез;
  • сіль перець.

Свинину краще брати свіжу. В процесі заморожування вона втрачає сік і свої смакові якості. Переважно використовувати корейку.

Нарізати м’ясо на стейки товщиною не більше 1 см, відбити, приправити спеціями. Викласти на деко, розподіливши зверху кільця цибулі, нанести сіточку з майонезу. Якщо хочете приготувати страву без майонезу, можна використовувати сметану або йогурт без добавок.

Поверх майонезу розподілити нарізані на пластини печериці, томати і трохи присолити.

Викласти тонко нарізаний сир і відправити запікати на 40-50 хвилин.

Подавати до столу з зеленню.

Якщо хочете зробити страву більш оригінальним, приготуйте особливий соус. Наприклад, гранатовий. Для нього 50-70 г гранатового соку потрібно з’єднати з 2 ст.л. діжонськой гірчиці і 2 зубчиками подрібненого або видавленого через прес часнику. Ретельно вимішати і залити м’ясо.

Це соковите, ароматне блюдо гості, і домашні з’їдять за лічені хвилини. Тому рекомендуємо готувати відразу порцію побільше. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code