Як приготувати смачний вегетаріанський лагман
Лагман – відмінне блюдо, смачне і ситне. А ще добре воно тим, що його можна подавати і як перше, і як другу страву.
І хоча є рецепти, які вважаються традиційними рецептами лагмана, все ж навіть вони між собою відрізняються. Ну що ж, раз так, тоді, думаю, не буде злочином прибрати зі списку інгредієнтів м’ясо, щоб вийшов лагман, чудово підходить для вегетаріанців і тих, хто дотримується посту.
І хоча варіант сьогоднішнього узбецького страви повністю пісний, але, завдяки квасолі і овочам, виходить цілком ситним блюдом.
складність – лагман приготувати дуже легко
Час приготування – приблизно 1 годину
Як приготувати лагман:
Готувати лагман я завжди починаю безпосередньо в казані. Отже, влила 2 ложки рослинної олії в казан, виклала нарізану не надто великими кубиками цибулю. Потім виклала очищену і натерту моркву.
І слідом за морквою – натертий корінь селери.
Поставила варитися локшину в підсоленій воді.
Коли овочі трохи потомилися і стали м’якими, виклала варену квасолю (її можна замінити консервованою).
Після квасолі кинула в казан розрізану навпіл брюссельську капустку. У мене вона була в свіжому вигляді, але її можна використовувати і заморожену.
Кинула все мелені спеції за списком. Їх, до речі, цілком можна регулювати на свій смак і переваги. Я, наприклад, люблю гострий лагман, тому завжди додаю кайенскийперець (трохи, буквально на кінчику ножа).

Далі перемішала овочі і трохи потримала їх на вогні – близько 5 хвилин. Потім додала близько 1 склянки бульйону, томат (у мене домашній) і ще близько 5 хвилин потім на самому маленькому вогні.
Далі влила бульйон, посолила і виклала відварену до цього часу локшину.
Кинула нарубану зелень і через хвилинку вимкнула вогонь.
Ось і готовий дуже смачний і ситний вегетаріанський лагман!
Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!