Як приготувати соковите куряче філе
Якщо ви вважаєте куряче м’ясо сухуватим або навіть позбавленим смаку, значить, просто не вмієте його правильно готувати. Всього кілька секретів допоможуть вам приготувати соковиту і ніжну грудку, від якої будуть в захваті і дорослі, і діти.
маринад. біле м’ясо – більш нейтральне до смаку в порівнянні з червоним. Тому його краще всього замаринувати перед смаженням або запіканням. У маринад можна додати сік цитрусових. Завдяки фруктівим кислотам він зробить м’ясо ніжним і тане в роті. відмінно «працює» з куркою також соєвий соус.
Як правильно відбити курку. Якщо ви готуєте відбивні, обов’язково відбивайте м’ясо через харчову плівку. Інакше є шанс пошкодити м’ясні волокна, і курка буде сухою. Щоб не використовувати кухонний молоточок, можна розім’яти грудку дном банки або невеликої сковороди. Це більш щадний варіант, який точно не зашкодить м’ясо. Спробуйте обов’язково!
панірування – ще один варіант зберегти філе соковитим. Це може бути мука, сухарі, кунжут або висівки, наприклад. Якщо є бажання, можна зробити кляр. Завдяки додатковій скоринці, м’ясо не буде підсихати на сковороді.
Запікаємо в фользі або пергаменті. Альтернативою може бути фольга або пергамент для запікання. Просто оберніть грудку і відправте в духовку. Всі соки залишаться всередині. В пергаменті, до речі, можна і смажити курку на сковороді.
Час приготування – ще один важливий аспект. Куряче філе готується відносно швидко. Так що важливо не перетримати його на сковороді або в духовці.
Для приготування неймовірно соковитою курячої грудки на сковороді нам знадобиться:
- Куряче філе – 2 шт.;
- Соєвий соус – 2 ст. л.;
- апельсин – 1/2 шт.;
- Рослинна олія –1 ст. л.;
- Сіль і спеції – за смаком.

Філе вимийте і висушіть. злегка відбийте. Посоліть і додайте улюблені спеції. Викладіть в глибоку миску, додайте соєвий соус і влийте сік апельсина. Розподіліть маринад рівномірно і приберіть курку в холодильник на півгодини.
Через 30 хвилин розігрійте рослинне масло на великій сковороді. Викладіть грудки (без маринаду) і обсмажте буквально 2 хвилини, щоб філе початок біліти. Після переверніть, накрийте кришкою і залиште на самому мінімальному вогні на 10 хвилин. Кришку під час смаження не відчиняйте!
Через 10 хвилин зніміть з вогню, але не знімайте зі сковороди ще 10 хвилин. Просто залиште грудки під кришкою в спокої. І ось, через 20 хвилин можна пробувати, що вийшло. Таке філе може стати як основною стравою, так і закускою або інгредієнтом для салату, наприклад.
Спробуйте приготувати куряче філе цим способом. І ви здивуєтеся, наскільки соковитою може бути нежирна грудка. Дієтичне м’ясо однозначно може вразити своїм смаком!
