Рецепти

Як приготувати соковите куряче філе

Як приготувати соковите куряче філе

Якщо ви вважаєте куряче м’ясо сухуватим або навіть позбавленим смаку, значить, просто не вмієте його правильно готувати. Всього кілька секретів допоможуть вам приготувати соковиту і ніжну грудку, від якої будуть в захваті і дорослі, і діти.

маринад. біле м’ясо – більш нейтральне до смаку в порівнянні з червоним. Тому його краще всього замаринувати перед смаженням або запіканням. У маринад можна додати сік цитрусових. Завдяки фруктівим кислотам він зробить м’ясо ніжним і тане в роті. відмінно «працює» з куркою також соєвий соус.

Як правильно відбити курку. Якщо ви готуєте відбивні, обов’язково відбивайте м’ясо через харчову плівку. Інакше є шанс пошкодити м’ясні волокна, і курка буде сухою. Щоб не використовувати кухонний молоточок, можна розім’яти грудку дном банки або невеликої сковороди. Це більш щадний варіант, який точно не зашкодить м’ясо. Спробуйте обов’язково!

панірування – ще один варіант зберегти філе соковитим. Це може бути мука, сухарі, кунжут або висівки, наприклад. Якщо є бажання, можна зробити кляр. Завдяки додатковій скоринці, м’ясо не буде підсихати на сковороді.

Запікаємо в фользі або пергаменті. Альтернативою може бути фольга або пергамент для запікання. Просто оберніть грудку і відправте в духовку. Всі соки залишаться всередині. В пергаменті, до речі, можна і смажити курку на сковороді.

Час приготування – ще один важливий аспект. Куряче філе готується відносно швидко. Так що важливо не перетримати його на сковороді або в духовці.

Для приготування неймовірно соковитою курячої грудки на сковороді нам знадобиться:

    Як приготувати соковите куряче філе
  • Куряче філе – 2 шт.;
  • Соєвий соус – 2 ст. л.;
  • апельсин – 1/2 шт.;
  • Рослинна олія –1 ст. л.;
  • Сіль і спеції – за смаком.

Філе вимийте і висушіть. злегка відбийте. Посоліть і додайте улюблені спеції. Викладіть в глибоку миску, додайте соєвий соус і влийте сік апельсина. Розподіліть маринад рівномірно і приберіть курку в холодильник на півгодини.

Через 30 хвилин розігрійте рослинне масло на великій сковороді. Викладіть грудки (без маринаду) і обсмажте буквально 2 хвилини, щоб філе початок біліти. Після переверніть, накрийте кришкою і залиште на самому мінімальному вогні на 10 хвилин. Кришку під час смаження не відчиняйте!

Через 10 хвилин зніміть з вогню, але не знімайте зі сковороди ще 10 хвилин. Просто залиште грудки під кришкою в спокої. І ось, через 20 хвилин можна пробувати, що вийшло. Таке філе може стати як основною стравою, так і закускою або інгредієнтом для салату, наприклад.

Спробуйте приготувати куряче філе цим способом. І ви здивуєтеся, наскільки соковитою може бути нежирна грудка. Дієтичне м’ясо однозначно може вразити своїм смаком!

Як приготувати соковите куряче філе

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code