Рецепти

М’ясна плетінка

м’ясна плетінка

Шкільні роки я завжди згадую з задоволенням. Не так давно в моїй пам’яті спливли уроки праці в початкових класах. Ми робили з кольорового паперу закладку в стилі «плетений килимок». Я вирішила використовувати цю ж техніку в кулінарії … На яловичині!

По-моєму, вийшло дуже цікаво. Але судити вам, дорогі читачки! Буду чекати вашої думки! 😉

Рівень складності: середній

Час приготування: 1 годину (без урахування маринування м’яса)

Інгредієнти:

приготування:

Шматочок яловичини я вибрала без кісточки, але з невеликим жирком.

Промила його під холодною водою. Розрізала довгою «локшиною» на частини. У мене вийшло 12 смужок.

підготувала маринад. У миску вилила кефір. Перемолола чорний і червоний перець, італійські трави. пустила сіль.

гарненько перемішала. Пустила запашний і чорний перець горошком. Виклала м’ясо в маринад. Він повинен повністю закривати шматочки яловичини.

Мінімальний час перебування м’яса в маринаді – 2 години. Я ж все це виконала ввечері і поставила в холодильник до ранку.

На наступний день застелила деко фольгою. Плетінку вирішила зробити квадратної – 6 х 6. Її можна сплести з будь-якої кількості м’ясних смужок і прямокутну. Наприклад, 4 х 6 або 5 х 8. Як забажаєте!

Шість поздовжніх смужок виклала на фольгу близько один до одного.

Другу, четверту і шосту (якщо вважати зліва направо) поки що загнула в зворотну сторону. Виклала поперечну смужку.

Розправила загнуті шматочки.

Тепер загнула першу, третю і п’яту поздовжні смужки.

М'ясна плетінка

Виклала другу поперечну і знову розправила загнуті.

Це ж виконала з рештою чотирма смужками. Ось такий м’ясний «килимок» у мене вийшов.

Зверху я його змастила олією, щоб м’ясо не стало жорстким. Перемолола суміш перців.

Останній штрих перед запіканням – скріпити кінці плетінки зубочистками. Я ж за цим захоплюючим заняттям створення м’ясного «полотна» зовсім забулася! Довелося це зробити, вийнявши деко з духовки хвилин через 5 після того, як я його туди відправила.

Випікала в заздалегідь прогрітій до 180’C духовці близько 20-25 хвилин.

За менший час м’ясо може не пропектися. За більше – стати жорстким. Тому даний момент не слід залишати без уваги.

Я подавала плетінку з зеленню, порваними листям салату і пекінської капусти!

Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code