маринована капуста
Мені дуже подобається про капусту приказка: «Краща закуска – квашена капустка». І гостям подати не соромно, і з’їдять – не дуже шкода! У кожної господині є свої секрети смачної капусти: хрусткою, ароматною і не дорогий в приготуванні.
Я хочу поділиться з вами рецептом хрусткою і злегка гострою червоною маринованою капусти. Її дуже легко приготувати, довго зберігається в холодильнику (взимку можна і на балконі). Мої рідні, і я разом з ними, дуже любимо цю капустки. А про гостей взагалі окрема історія – наминали все на ура, в обидві щоки, та ще й добавки просять.
Час приготування: 20-25 хвилин, Маринівка 4-7 днів
складність: мінімальна
Для приготування нам знадобляться:
капуста білокачанна – 2 кг
морква – 2 шт.
буряк – 2-3 шт. (Невеликих)
перець духмяний
часник – 10 зубчиків
вода – 1,5 л
цукор – 1 ст.
оцет – 1 ст.
сіль – 3 ст.л.
Спосіб приготування:
Для початку приготуємо маринад для нашої капусти. У невелику каструлю наллємо 1,5 води і поставивши на вогонь, доведемо до кипіння. У киплячу воду додаємо цукор, оцет і сіль. Добре перемішуємо до розчинення цукру і вимикаємо. Відставляємо сторону для охолодження.
Очищену моркву нарізаємо невеликими кружечками.
Невелику червоний буряк (ніж червоно тим краще), чистимо і нарізаємо невеликими гуртками.
Очищаємо зубчики часнику. Якщо зубчики великі, то розрізаємо вздовж і навпіл.
Білокачанну капусту розрізаємо на 8-10 невеликих частин, можна разом з качаном.
У каструлю шарами викладаємо нарізані овочі. Спочатку кладемо шматочки капусти.
На капусту викладаємо нарізані моркву і буряк.

Додаємо нарізаний часник і запашний перець, зверху знову шар капусти з морквою і буряком. Так чергуючи викладаємо все овочі.
Заливаємо все теплим маринадом.
Придавлюємо пресом і відставляємо на 4-7 днів.
Через пару днів капусточка готова, можна перекласти в банки і поставити в холодильник.
Перед подачею до столу нарізаємо капусту на невеликі шматочки, додаємо цибуля зелена, кріп, можна трохи часничку і рослинного масла. Все добре перемішуємо.
Смачна і хрустка закусочка готова. Смачного!
Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!
