Здорова іжа Рецепти Це смачно!

Маринована капуста

маринована капуста

Мені дуже подобається про капусту приказка: «Краща закуска – квашена капустка». І гостям подати не соромно, і з’їдять – не дуже шкода! У кожної господині є свої секрети смачної капусти: хрусткою, ароматною і не дорогий в приготуванні.

Я хочу поділиться з вами рецептом хрусткою і злегка гострою червоною маринованою капусти. Її дуже легко приготувати, довго зберігається в холодильнику (взимку можна і на балконі). Мої рідні, і я разом з ними, дуже любимо цю капустки. А про гостей взагалі окрема історія – наминали все на ура, в обидві щоки, та ще й добавки просять.

Час приготування: 20-25 хвилин, Маринівка 4-7 днів

складність: мінімальна

Для приготування нам знадобляться:

капуста білокачанна – 2 кг
морква – 2 шт.
буряк – 2-3 шт. (Невеликих)
перець духмяний
часник – 10 зубчиків

вода – 1,5 л
цукор – 1 ст.
оцет – 1 ст.
сіль – 3 ст.л.

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо маринад для нашої капусти. У невелику каструлю наллємо 1,5 води і поставивши на вогонь, доведемо до кипіння. У киплячу воду додаємо цукор, оцет і сіль. Добре перемішуємо до розчинення цукру і вимикаємо. Відставляємо сторону для охолодження.

Очищену моркву нарізаємо невеликими кружечками.
Невелику червоний буряк (ніж червоно тим краще), чистимо і нарізаємо невеликими гуртками.

Очищаємо зубчики часнику. Якщо зубчики великі, то розрізаємо вздовж і навпіл.

Білокачанну капусту розрізаємо на 8-10 невеликих частин, можна разом з качаном.

У каструлю шарами викладаємо нарізані овочі. Спочатку кладемо шматочки капусти.

На капусту викладаємо нарізані моркву і буряк.

Маринована капуста

Додаємо нарізаний часник і запашний перець, зверху знову шар капусти з морквою і буряком. Так чергуючи викладаємо все овочі.

Заливаємо все теплим маринадом.

Придавлюємо пресом і відставляємо на 4-7 днів.

Через пару днів капусточка готова, можна перекласти в банки і поставити в холодильник.

Перед подачею до столу нарізаємо капусту на невеликі шматочки, додаємо цибуля зелена, кріп, можна трохи часничку і рослинного масла. Все добре перемішуємо.

Смачна і хрустка закусочка готова. Смачного!

Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!

Маринована капуста

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code