Здорова іжа Рецепти Це смачно!

Мариновані помідори без оцту

Мариновані помідори без оцту

Цей рецепт підійде тим, хто в силу смакових пристрастей не їсть продукти з оцтом. Маринад на основі лимонної кислоти обов’язково врятує положення. Помідори з лимонною кислотою мають трохи інший смак і запах, але в принципі не сильно відрізняються від помідорів маринованих з оцтом.

Складність приготування: середня

Час приготування: 1 годину

Хід приготування:

Для цієї заготовки вибираємо міцні помідори сорту «вершки». Вони мають щільну шкірку, м’ясисті і в них мало соку.

Помідори добре моєму.

беремо банки. Банки промиваємо з содою і засобом для посуду, але можна використовувати і господарське мило. Потім промиті банки обдаємо кілька разів окропом. Робити це слід обережно, щоб не обпектися, і поступово, щоб банку від перепаду температури не лопнула.

На дно кожної банки кладемо пару листочків чорної смородини.

Чистимо часник, знімаємо з нього шкірку. Нарізаємо часничок уздовж. Укладаємо його в банки.
Кладемо чорний перець горошком.
Потім щільно утрамбовують помідори.

Нагріваємо чайник і заливаємо помідори окропом.

Тепер готуємо маринад.

На одну невелику банку помідорів в 350-380 мл беремо 180-220 мл води. Додаємо в каструлю лавровий лист, неповну чайну ложку солі, стільки ж цукру і половину чайної ложки лимонної кислоти. Доводимо маринад до кипіння.

Потім зливаємо з банки з помідорами воду і заливаємо все маринадом. Додаємо половину чайної ложки чорного меленого перцю.

Мариновані помідори без оцту

Перевертаємо банки і перевіряємо на щільність. З-під кришки нічого не повинно підтікати.

Накриваємо баночки пледом і залишаємо на добу.

Потім банки виймаємо і ставимо в прохолодне місце на зберігання.

Зберігаються такі помідорчики до 6-8 місяців.

Приємного апетиту і гарного настрою, дорогі читачі Кухар!

Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code