Здорова іжа Рецепти Це смачно!

Маринований часник по-східному

Маринований часник по-східному

Якщо ви задумали зробити корисну заготовку для вашої родини, рекомендуємо спробувати часник по-східному. Така закуска вийде не тільки ароматною і пряної, але дуже смачною і хрусткою.

  • їжа
  • маринований часник
Маринований часник по-східному

Щоб приготувати маринований часник по-східному, вам знадобиться:

часник – 1 кг
цукор – 50 г
оцет 9% – 70 мл
вода – 200 мл
хмелі-сунелі – 2 ч.л.
чорний перець (горошок) – 4-5 шт.
лист лавровий – 3 шт.
сіль кухонна – 50 г

Як приготувати маринований часник по-східному:

1. Розділіть головки часнику на зубчики, очистіть від верхнього шару лушпиння.
2. Закип’ятіть півлітра води з кухонною сіллю.
3. Очищені зубчики часнику складіть в друшляк, обдайте киплячій солоною водою.
4. Ошпарений часник опустіть в каструлю з холодною водою буквально на 1 хвилину.
5. У чисту скляну або керамічну банку складіть часник.
6. Тепер залишилося приготувати маринад. У сотейник влийте 200 мл води, оцет і додайте всі спеції. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Маринад зніміть з вогню і охолодіть до кімнатної температури.
7. Часник залийте остиглим маринадом. Банку накрийте листом щільного паперу, туго обв’яжіть шпагатом або капроновою ниткою, відправте в прохолодне місце.

Маринований часник по-східному буде готовий через два тижні.

На знак подяки тим, хто прочитав статтю, ми даруємо подарунки від наших партнерів: промокодом і знижки на освіту, одяг, взуття, косметику, їжу і послуги. Отримати подарунок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code