Здорова іжа Корисні рецепти Рецепти

Новорічне печиво; 2015.

новорічне печиво "2015"

Не віриться, що рівно через два тижні вже Новий рік! Начебто тільки що зустрічали 2014-й, а тут вже 2015-й зовсім непомітно підкрався. Що ж, треба починати створювати передноворічний настрій собі та іншим!)

Я сьогодні вирішила це зробити шляхом «чаклунства» біля плити) Чесно кажучи, не знаю, чи правильно я назвала те, що у мене вийшло печивом. Може, це більше на слойки схоже.

Але від зміни назви смак у них все одно не зміниться, тому не будемо на цьому сильно акцентувати увагу. До речі, назва вони у мене все-таки отримали – «дві тисячі п’ятнашки»)

Інгредієнти на 12 штук:

приготування:

Даємо тісту повністю розморозитися, щоб було пластичним, готовим до роботи. Посипаємо обробну дошку борошном, щоб після розкочування тісто добре відліплювати. Розкачуємо, але не сильно.

Ділимо на шість рівних частин першу пластину тесту (друга у мене точно така ж, тому з нею маніпуляції ті ж самі). Кожну з них розрізаємо уздовж ще на чотири. Це – наш вихідний матеріал для ліплення цифр.

З першої смужки згортаємо двійку, як на фото.

З другої робимо нуль, з’єднуючи кінці один з одним.

З третьої смужки формуємо однерку простим додаванням навпіл.

З останньої звертаємо п’ятірку.

Новорічне печиво; 2015.

Викладаємо на деко з рослинним маслом так, щоб цифри стикалися один з одним або навіть трохи заходили один на одного.

Розігріваємо духовку, печемо хвилин 15-20 при температурі не менше двохсот градусів. Ось результат моїх «дві тисячі квача» з першої пластини тіста. З другої вийшло ще 6 таких же штук.

Ці печива-слойки сподобалися мені тим, що самі по собі вони і не солодкі, і не солоні. Їх можна їсти з чим завгодно. Т.до. їх вийшло цілих 12 штук, ми спробували відразу кілька способів. Наприклад, поливали варенням, згущеним молоком.

Якщо з морквяно-помідоровим і часниково-помідоровим соусом.

А чоловік три штуки почвалав з курячим бульйоном замість хліба або сухариків. Загалом, така випічка підходить абсолютно для всіх випадків!

Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code