Здорова іжа Корисні рецепти Рецепти

Оладки з гарбуза і рису

Оладки з гарбуза і рису

Гарбуз я дуже люблю. Благо, щороку ми з нашого городу збираємо великий урожай гарбузів, так що готувати її можна регулярно.
Але, незважаючи на всю мою пристрасть до гарбузі, все ж є одне-єдине блюдо, яке я не їм. Це гарбузова каша. От не люблю я її, і все тут! 🙂

Однак, виявляється, з тих же самих інгредієнтів можна приготувати смачні оладки! Саме цим ми сьогодні і займаємося;)

Процес приготування

Гарбуз пускаємо на середню терочку.
Додаємо її до вареного рису.* * Щоб оладки були максимально корисними, рис краще брати нешліфований. Також в процесі варіння його потрібно трохи підсолити і додати вершкового масла. Взагалі, цей рецепт оладок ідеально виручає ще і в разі, коли від вчорашнього вечері залишилося трохи рису, а сьогодні його є вже не хочеться. А якщо рис ще й зварений за принципом «каша-розмазня», а не «крупинка до крупинки», то це взагалі ідеально.

Пускаємо цукор, щепоточку ванілі і кориці.
перемішуємо. Забиваємо яєчка, всипаємо борошно і знову перемішуємо.

Тісто для оладків готове. Залишилося їх посмажити 🙂
У сковороду наливаємо рослинне масло, підігріваємо його і викладаємо тісто столовою ложкою. Смажимо на вогні, трохи менше середнього.

Ось і все, оладки готові! Правда, виходять вони трохи неохайними, але дуже смачними. І що мені особливо подобається – цей рецепт виручає, коли хочеться чогось солоденького і не дуже вредненького 🙂

Оладки з гарбуза і рису

Подавати оладки краще гаряченькими, зі сметаною, вареньіца або медом.

До речі, ці ж оладки можна зробити несолодкими. Просто замінити цукор і прянощі на зелень, часник і будь-які спеції за смаком. І додати пасеровану цибулю. Виходить теж дуже смачно, і такі оладки можна їсти замість хліба з супчиком або овочами.

Бажаю вам приємного апетиту!

Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!

Оладки з гарбуза і рису

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code