Здорова іжа Корисні рецепти Рецепти

Рулет з м’яса з печінкою і баміей

Рулет з м’яса з печінкою і баміей

Цей рецепт підійде любителям м’яса і печінки. Він виходить дуже ситним! Начинкою рулету служить яловича печінка і екзотичний овоч – бамия. Я відкрила для себе цей овоч зовсім недавно – він досить незвичайний. До нього, як то кажуть, треба звикнути. Але мені він подобається. А в рулеті – так просто смакота!

Інгредієнти для рулету:

Час готування – 1 година 20 хвилин

готуємо фарш.
Прокручуємо яловиче м’ясо через м’ясорубку 2 рази. Якщо навіть у вас готовий покупної фарш, то його все одно треба провертати ще раз. Тоді рулет вийде більш м’яким і ніжним.

Замочуємо білий черствий хліб в молоці. Потім також прокручуємо його через м’ясорубку.

У фарш розбиваємо яйце і кладемо кетчуп (або ж томатну пасту).

Додаємо сіль і перець чорний мелений. Все добре перемішуємо.

Тепер займемося начинкою. Печінку можна використовувати для рулету як яловичу, так і курячу або свинячу. Вимочуємо печінку в воді хвилин 15, щоб з неї пішла зайва гіркота.

Рулет з м'яса з печінкою і баміей

Рис для начинки відварюємо в солоній воді до напівготовності.

Перемішуємо рис з печінкою.

Тепер робимо сам рулет.

На папері для випікання або силіконовому килимку розгортаємо руками підготовлений яловичий фарш. Повинен вийти прямокутник.

Зверху викладаємо на нього печінковий фарш. До країв не доходимо, щоб печінка не витекла з рулету.

Посередині кладемо в два ряди шматочки бамии. В принципі, можна використовувати будь-які овочі: моркву або стручкову квасолю, наприклад.

Звертаємо рулет, з’єднавши два краї фаршу. Кладемо рулет разом з силіконовим килимком або папером для випікання в деко або велику форму.

Кладемо рулет в гарячу духовку (200 градусів), випікаємо поки рулет не покриється запеченої скоринкою.

Ситний м’ясний рулет готовий!

Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code