Салат «Новорічний подарунок»
Багато хто замислюється про святкування Нового року вже в перших числах грудня, купуючи в магазинах подарунки, підбираючи рецепти для приготування чогось смачненького.
Я не любитель ажіотажу. Мені хочеться підійти до свята в хорошому сенсі спокійно. Тому експерименти зі складом деяких страв, а також з їх оформленням я почала заздалегідь.
Так, мене залучив салат «Новорічний подарунок». чому новорічний? По-перше, це зимовий салат, так як передбачає використання домашніх заготовок. По-друге, в ньому присутня Докторська ковбаса. Тому для тих, хто є її шанувальником, але не хоче готувати «Олів’є», цей салат стане хорошою альтернативою.
Інгредієнти:
Для прикрас:
приготування:
Почала я з ковбаски. Порізала її брусочками, виклала в розігріту з маслом сковороду.
Обсмажила до апетитних корочок. Додала салат з зимових заготовок. Якщо у вас такого немає в наявності, його можна замінити лечо, томатною пастою або свіжими помідорами і болгарським перчиком. Видавила через прес часник.
Перемішала, додала свіжомелені перці. І обсмажити ще протягом 2-3 хвилин.
Відварила і почистила картоплю, натерла на крупній тертці. Посолити, поперчити зверху.
Змастила майонезом, виклала обсмажену з овочами ковбаску, знову покрила майонезом.
відварила яйця. Відокремила білки від жовтків. Останні натерла на дрібній тертці і виклала наступним шаром.
Тут майонез я пропустила з міркувань меншої жирності. Але можна і промазати при бажанні.
Покрила жовток шаром крупно натертого сиру твердого сорту.

Густо змастила майонезом, виклала верхній шар – дрібно натертий білок.
Я робила салат не в загальній салатниці, а відразу порційно, в трьох окремих тарілочках.
Для прикраси використовувала зелену цибулю, що послужив перев’язочній «стрічкою». Спочатку розташувала пір’я хрест-навхрест, а потім окремо одне перо нанизала зигзагоподібно на зубочистку і трохи розсунула в сторони «петельки».
Дві порції зробила з таким бантиком, а третю перетягнула перьямі- «стрічкою» більш часто і в центр помістила петрушку.
Вийшло у кожного по подаруночки 🙂 Замість цибулі можна використовувати варену моркву, нарізану пластинами. А форму салату надати будь-яку, адже подарунок може бути, наприклад, квадратним або прямокутним!
А як вважаєте за краще подавати на святковий стіл салати ви? Порційно або в загальній салатниці?
Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!
