салат "святковий"
З приходом весни, ми всі дуже любимо використовувати свіжу зелень і мої домочадці не виняток. Дуже часто, з весни і до осені (поки зелень дешева), я готую дуже смачний салат. Називаю його «Святковий», але не в назві справа.
У салат входять звичайні продукти, які знайдуться в будь-якому холодильнику. Зелений салат і цибулю бажано звичайно купувати з весни, коли вони і дешевше, і смачніше, і з меншою кількістю нітратів. Ну, а якщо є вирощена зелень своїми руками то це взагалі принадність.
У листі салату міститься дуже багато мінералів і вітамінів, особливо вітаміну С (більше ніж в лимонах!), А також каротин і фолієва кислота.
При можливості, я ціле літо додаю в овочеві салати зелений салат, кріп, петрушку, зелену цибулю. Часто готую салат з самих листя салату, з сіллю і рослинним маслом, окропивши соком лимона.
Час приготування: 20-25 хвилин
складність: мінімальна
Для приготування 4 порцій нам знадобиться:
шинка – 150 г
яйця курячі – 2 шт.
сир твердий – 100 г
помідори – 1 шт. (Середній)
цибуля зелена – 20 г
лист салату – 1 пучок
майонез – 100 г
сіль
перець чорний мелений
Спосіб приготування:
Курячі яйця ставимо вариться в підсоленій воді. Поки яйця варяться нарізаємо шинку невеликими кубиками (можна взяти балик або куряче м’ясо).
Шматочок твердого сиру також нарізаємо невеликими кубиками.
Помиті помідори нарізаємо кубиками (склавши в невелику ємність можна злегка посолити, що б стік сік і кислота).

Зварені і остиглі яйця очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кубиками.
Нарізаємо зелену цибулю. Я зазвичай нарізаю злегка навскіс, так виходить красивіше.
Помиті від піску листя зеленого салату нарізаємо (можна і нарвати руками) великими шматочками.
Нарізані помідори я додаю в кінці, перед самою заправкою салату.
Додаємо майонез, солимо, перчимо.
Добре перемішуємо салат і викладаємо на тарілки.
Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!
