Салат з червонокачанної капусти і яблук
Навесні особливо хочеться готувати якісь легкі і низькокалорійні страви. Наприклад, овочеві салати. Так, недавно я спробувала приготувати салат із червонокачанної капусти. За смаком вона солодша і ніжна, ніж звичайна білокачанна. А тому відмінно підходить для приготування салатів!
Поєднання капусти і кислого яблучка надає салату незвичайний смак і свіжість. Заправляти такий салат найкраще оливковою олією з крапелькою винного оцту. Тоді салат виходить ароматним і пікантним. А любителям гостренького можна додати в нього і свіжого часничку.
Інгредієнти для салату:
Складність – дуже легко.

Час приготування – 7 хвилин.
Червонокачанну капусту ріжемо тоненькими вузькими смужками. Я для цього використовувала спеціальний ніж для нарізки капусти. Якщо ж різати звичайним ножем, то краще спочатку розрізати капусту навпіл, а потім різати як би з середини. Тоді полосочки виходять тоненькі.
Капусту солимо і перемішуємо руками, злегка стискаючи її. Тоді вона стає більш м’яка. Головне – не перестаратися, щоб капуста не пустила сік.
Яблуко для цього салату потрібно брати кисле. Наприклад, сорти Антонівка, Семеренко або Гренні Сміт. Трьом яблучко на крупній тертці.
Зубчик часнику ріжемо дрібно-дрібно. Або ж трьом його на дрібній терочке.
Зелені пір’ячко цибулі і кріп також ріжемо.
Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!