Рецепти

Салат з червонокачанної капусти і яблук

Салат з червонокачанної капусти і яблук

Навесні особливо хочеться готувати якісь легкі і низькокалорійні страви. Наприклад, овочеві салати. Так, недавно я спробувала приготувати салат із червонокачанної капусти. За смаком вона солодша і ніжна, ніж звичайна білокачанна. А тому відмінно підходить для приготування салатів!

Поєднання капусти і кислого яблучка надає салату незвичайний смак і свіжість. Заправляти такий салат найкраще оливковою олією з крапелькою винного оцту. Тоді салат виходить ароматним і пікантним. А любителям гостренького можна додати в нього і свіжого часничку.

Інгредієнти для салату:

Складність – дуже легко.

Салат з червонокачанної капусти і яблук

Час приготування – 7 хвилин.

Червонокачанну капусту ріжемо тоненькими вузькими смужками. Я для цього використовувала спеціальний ніж для нарізки капусти. Якщо ж різати звичайним ножем, то краще спочатку розрізати капусту навпіл, а потім різати як би з середини. Тоді полосочки виходять тоненькі.

Капусту солимо і перемішуємо руками, злегка стискаючи її. Тоді вона стає більш м’яка. Головне – не перестаратися, щоб капуста не пустила сік.

Яблуко для цього салату потрібно брати кисле. Наприклад, сорти Антонівка, Семеренко або Гренні Сміт. Трьом яблучко на крупній тертці.

Зубчик часнику ріжемо дрібно-дрібно. Або ж трьом його на дрібній терочке.

Зелені пір’ячко цибулі і кріп також ріжемо.

Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code