Рецепти

Салат з кабачків; по-корейськи.

Салат з кабачків "по-корейськи"

Вітаю вас, дорогі господині. У вас вже почався сезон заготівель? У мене в самому розпалі! Стільки смачних і корисних овочів і прянощів вже можна зібрати на грядках … Вчора я заготовила про запас смачний салат з молоденьких кабачків. Мені рецепт підказала моя сестричка, а я поділюся їм з вами.

Отже, я приготувала такі інгредієнти:

Всі продукти приготовлені, тепер починається самий трудомісткий процес. Кабачки я добряче вимила, відрізала плодоніжки і зав’язь і разом з шкіркою натерла на довгу тонку локшину. Хороша річ – терка для корейської моркви. Серединку овоча, ту, де формуються насіння, я відклала. Для салату вона не годиться, зате ікра з неї вийшла відмінна.

Прийшла черга морквини. Її я також ретельно помила, очистила і нашаткувати за допомогою все тієї ж терки.

Перець я очистила від насіннєвої коробочки, розрізала уздовж на дві частини, а потім кожну з них – на тонкі смужки. Лук порізала тонкими півкільцями (чим тонше вони вийдуть, тим смачніше буде салат).

Часник я пропустила через прес, а зелень дрібно покришити. Все акуратно, але ретельно перемішала, додаючи при цьому, сіль, цукор і весь пакет приправи. Потім вилила в салат масло і оцет і залишила в холодильнику на 3 години.

Миску з салатом краще накрити харчовою плівкою або щільною кришкою. Ви ж пам’ятаєте, що в іншому випадку, холодильник доведеться рятувати від неприємного запаху.

Непомітно промайнуло 3 години і салат вже можна їсти, він вийшов дуже смачним, в міру остреньким і приємно освіжаючим.

Салат з кабачків; по-корейськи.

Але з такої кількості продуктів виходить його дуже багато (якщо тільки ви не вирішите пригостити ним людина 20). А тому, краще всього залишити трошки салату скажімо, до вечері. А решта заготовити на довгі зимові місяці. У мене вийшло 9 півлітрових баночок.

Щоб салатик добре зберігався, потрібно розкласти його в стерильні баночки. Поставити у велику каструлю з теплою водою і стерилізувати після закипання протягом 20 хвилин. Все, баночки можна закочувати і, після охолодження – в льох.

Приємного всім апетиту!

А що ви готуєте з кабачків?

Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code