Салат з копченої курки
Салати з курячої грудки люблять все. Рецептів їх безліч. Один з варіантів – салат з копченої грудкою і свіжим огірком. Салат виходить смачним, ситним і красивим. Спробуйте і ви приготувати його.
Мій чоловік оцінив нове блюдо, а значить, воно ще не раз з’явиться на нашому святковому столі. Поспішаю поділитися рецептом з вами, дорогі читачки Кухар.
Для салату нам буде потрібно:
200 г. копченої курячої грудки
4 варені яйця
1 середній огірок
150 г. грибів
1 середня цибулина
рослинне масло для смаження
зелень
сметана
майонез
приготування
Найперше, що я зробила – посмажила гриби і цибулю (цибулю у мене був дрібнуватий, так що я почистила 3 штуки). Потім виклала їх на друшляк, щоб скло зайве масло.
Потім приступимо до безпосередньо приготування салату. подрібнюємо яйця. Воообще, в рецепті пропонується їх натерти на крупній тертці. Але я побоялася, що після змішування з майонезом перетворю їх в кашу і просто дрібно порізала. Яйця (не в приклад цибулі) у мене були великі, так що я вирішила обійтися трьома.
Змішуємо яйця зі сметаною і майонезом або просто з майонезом, – як вам більше подобається, і вкладаємо їх на дно круглого глибокого салатника. розрівнюємо ложкою.
На яйця викладаємо дрібно посічену зелень і також промазуємо шар майонезом.
Наступний шар – гриби і цибулю.

На гриби викладаємо порізаний соломкою огірок і промазуємо майонезом. Потім ріжемо так само, по можливості, соломкою копчену грудку.
Викладаємо її на огірки. Зверху – майонез.
Грудка – останній шар нашого салату.
Ставимо салатник в холодильник години на два. Потім виймаємо і перевертаємо на плоску тарілку. Прикрашаємо за бажанням – і все, салат готовий прикрасити святковий стіл.
Багато зелені, приємна хрустінка огірка і легкий запах димку від копченої грудинки цілком дозволяє занести це блюдо в розряд літніх салатів.
Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!