Салат з маслинами і маринованими зеленими помідорами
Пам’ятайте, я розповідала вам про рецепт маринованих зелених помідорів по-польськи? Я люблю всякі соління і самі по собі, але іноді хочеться навіть з них щось приготувати. Сьогодні в роздумах про те, з чим подати картоплю, я зробила простий, але дуже смачний салат із зелених помідорів. І в свіжому, і в маринованому вигляді вони більш щільні, ніж червоні помідори. Тому цілком годяться для приготування салату.
Якщо я скажу, що найскладніше в цьому салаті – почистити і порізати цибулю, то відразу стає зрозуміло, що салат простенький. Разом з відкриванням банок він займає від сили 10 хвилин. Зате в результаті виходить незвичайний, але дуже смачний салат. Пропорції тут не дуже важливі, просто розповім, що поклала в салат я. Я робила салату зовсім трохи, так що не дивуйтеся маленьким дозам складових.
інгредієнти
складність: мінімальна.
Час приготування: 10 хвилин.
приготування
Виловила кілька помідорів з банки.
Порізала їх на четвертинки. Так як помідори дрібні (маринована залишки, все, що не встигла до осені налитися), шматочки вийшли невеликі.
Четвертинку цибулини порізала тонкими пір’їнками і додала до помідорів.

Поклала французьку гірчицю.
Маслини порізала на три частини кожну і теж відправила їх в салатник. Я чомусь поскупилася, а вірніше, не розрахувала, але якщо ви любите маслини, можна покласти їх і більше. Втім, якщо ви не любите маслини, ви і салат-то цей робити не будете, так що однозначно раджу – кладіть маслин більше. Як маслом не зіпсувати кашу, так маслинами – салат. Вам не здається, що в цьому щось є?
Трохи дрібно порізаної зелені в цьому салаті зовсім не буде зайвим.
Залишається приправити салат оливковою олією (у мене масло з базиліком).
Ось і готовий мій незвичайний салат. Можна їсти відразу, а можна дати настоятися. Салат смачний в будь-якому випадку, тільки якщо він постоїть, цибулю просочується кисленьким помідоровим соком і стає менш гострим.
Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!
