Салат з волоськими горіхами
Цей салат я роблю вже давно, так як мені подобається поєднання курки з фруктами і горіхами. У мене це блюдо значилося як салат з волоськими горіхами, але недавно я його зустріла під назвою «Галатея».
Пам’ятайте міф, як Пігмаліон виліпив зі слонової кістки статую прекрасної дівчини і закохався в неї без пам’яті так, що навіть велика Афродіта зійшла до його благань і оживила статую? Може бути, цей салат схожий на Галатею в тому, що, виліпивши його, неможливо не закохатися. Втім, вирішити ви можете самі.
Інгредієнти: 0,5 курячої грудки, 1 яблуко, 3 яйця, 1 цибулина, 100 г сиру, 70 г чорносливу, 50 г волоських горіхів, майонез.
Спочатку приготуємо курку, яку можна просто відварити і остудити або нарізати дрібними шматочками і обсмажити з додаванням каррі. Охолоджену нарізану дрібно курку викладаємо в формі квадрата і змащуємо майонезом.
Цибулю дрібно нарізаємо, обшпарюємо окропом, зливаємо воду, охолоджуємо і кладемо наступним шаром на курку, змастивши майонезом.
Яблуко краще очистити від шкірки, після чого нарізати брусочками і укласти на цибулю. Майонез не забуваємо.
Варені яйця очищаємо і спочатку зрізаємо шар білка на квіточки. Як їх можна зробити, я розповідала в топіку про прикраси салатів. Іншу частину яєць або дрібно ріжемо, або пропускаємо через яйцерезка. Це наступний шар.
Чорнослив, якщо він м’який і пластичний, дрібно ріжемо, а якщо дуже сухе, то попередньо замочуємо. Не забуваємо змастити шар чорносливу майонезом.

Натертим дрібним сиром покриваємо салат зверху і тут вже майонез не використовуємо.
Залишається обсипати краю салату горіховою стружкою (натираємо горіхи на тертці), із залишених шматочків білка зробити квіточки, доповнити листочками петрушки, і салат готовий.
Але щоб він виявився приголомшливим на смак, даємо йому просочитися.
Кисло-солодкі фруктіві і горіхові нотки дуже збагачують смак цього салату.
Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!