Свинина з квасолею і овочами в горщиках
З дитинства я пам’ятаю одну пісеньку, в якій співається про те, як господиня принесла додому овочі, покришити їх, поклала в горщик, вони довго кипіли в окропі і «суп овочевий виявився непоганий». І ця дитяча пісенька наштовхнула мене на думку, що з тих продуктів, які найчастіше є в холодильнику, можна приготувати непогане блюдо.
Крім овочів я поклала ще й м’ясо. Взагалі, можна використовувати будь-яке м’ясо: яловичину, баранину, курку, але у мене під рукою виявилася свинина.
Горщики з м’ясом і овочами можна подавати і як суп, і як другу страву, все буде залежати від того, скільки ви додасте в них води. Особисто я віддаю перевагу більш «сухий» варіант, коли рідини не дуже багато.
Інгредієнти з розрахунку на 4 порції:

Час – 1 година 10 хвилин.
М’ясо нарізаємо шматочками.
Лук – на квадратики.
На маслі підсмажуємо спочатку цибулю, потім до нього додаємо свинину. Спочатку обсмажуємо її, потім накриваємо кришкою і даємо протушкувати. Сире м’ясо відразу в горщики краще не класти, так як гаситься воно набагато довше, ніж овочі, які за час гасіння м’яса можуть перетворитися в кашу. М’ясо тушкуємо до напівготовності приблизно 20-30 хвилин.
Я використовувала білу квасолю в банку, але взагалі, звичайно, можна брати і червону, і навіть сиру (але її спочатку потрібно зварити). Рідина з банки зливаємо.
Трохи обсмажуємо квасолю разом з томатною пастою. Це надає квасолі і всьому блюду приємну кислинку.
Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!
