Корисні рецепти Рецепти Це смачно!

Свинина з квасолею і овочами в горщиках

Свинина з квасолею і овочами в горщиках

З дитинства я пам’ятаю одну пісеньку, в якій співається про те, як господиня принесла додому овочі, покришити їх, поклала в горщик, вони довго кипіли в окропі і «суп овочевий виявився непоганий». І ця дитяча пісенька наштовхнула мене на думку, що з тих продуктів, які найчастіше є в холодильнику, можна приготувати непогане блюдо.

Крім овочів я поклала ще й м’ясо. Взагалі, можна використовувати будь-яке м’ясо: яловичину, баранину, курку, але у мене під рукою виявилася свинина.

Горщики з м’ясом і овочами можна подавати і як суп, і як другу страву, все буде залежати від того, скільки ви додасте в них води. Особисто я віддаю перевагу більш «сухий» варіант, коли рідини не дуже багато.

Інгредієнти з розрахунку на 4 порції:

Свинина з квасолею і овочами в горщиках

Час – 1 година 10 хвилин.

М’ясо нарізаємо шматочками.

Лук – на квадратики.

На маслі підсмажуємо спочатку цибулю, потім до нього додаємо свинину. Спочатку обсмажуємо її, потім накриваємо кришкою і даємо протушкувати. Сире м’ясо відразу в горщики краще не класти, так як гаситься воно набагато довше, ніж овочі, які за час гасіння м’яса можуть перетворитися в кашу. М’ясо тушкуємо до напівготовності приблизно 20-30 хвилин.

Я використовувала білу квасолю в банку, але взагалі, звичайно, можна брати і червону, і навіть сиру (але її спочатку потрібно зварити). Рідина з банки зливаємо.

Трохи обсмажуємо квасолю разом з томатною пастою. Це надає квасолі і всьому блюду приємну кислинку.

Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!

Свинина з квасолею і овочами в горщиках

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code