Корисні рецепти Рецепти Це смачно!

Свинина, запечена з грибами

Свинина, запечена з грибами

Свинина – примхливе м’ясо. Неправильно приготуєш, і отримаєш на виході жорсткий продукт. Тому, крім як відбивні або в якості котлетної маси, я рідко використовую цей вид м’яса.

А недавно приготувала м’ясо з грибами в духовці і змінила свою думку – вийшло соковито і незвично. Правда, не так швидко, як я люблю – години дві витратила на все про все. Але отримала шикарне блюдо, яке і святковий стіл прикрасить, і згодиться на будь-яку трапезу – до сніданку, обіду або вечері.

необхідні інгредієнти:

Свинина – 600 г
Помідори – 150 г
Цибуля – 1 шт.
Гриби – 200 г
Сметана (майонез) – 200 г
Сир – 100 г
Перець – за смаком
Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Спочатку поріжемо помідори.

Ними ми повинні застелити дно форми, в якій будемо запікати м’ясо. Але, увага: я застелила багато помідор, в результаті, трохи кислувато вийшло. Тому краще дно застеляти тонким шаром. Відразу ж підсолимо помідори і посиплемо перцем, а потім покладемо на них шар сметани, який, за бажанням, можна присипати улюбленими спеціями.

Наступний шар – гриби. Я люблю печериці, тому нарізала їх багато.

Викладемо гриби щільним шаром. Посолити-поперчити їх, і покладемо на них сметану.

Свинина, запечена з грибами

Потім наріжемо дрібними кільцями цибулю і відправимо на гриби, змащені сметаною. І теж покладемо шар сметани.
Ну а тепер – до м’яса! Щоб воно було соковитим, наріжемо його не тонкі і не крупно.

Ось тут душу можна відвести в плані спецій! Викладемо плотненько м’ясо, а потім все знову покриємо шаром сметанки.

Не забуваємо кожен шар підсолювати і перчити. Форму відправимо в духовку, яка повинна бути нагріта до 220 градусів. Свинина з грибами повинна запікатися годину-півтора.

Коли м’ясо буде готове, злити рідину зайву в окремий посуд. А саме блюдо акуратно перевернемо на приготовану страву. Ось як красиво вийшли помідори, які, будучи нижнім шаром, стануть верхнім. Посиплемо все тертим сиром.

Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!

Свинина, запечена з грибами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code