Здорова іжа Корисні рецепти Рецепти Це смачно!

Свиняча шийка запечена, ніжна, як вершкове масло

Свиняча шийка запечена, ніжна, як вершкове масло

свиняча шийка. Само по собі, це просте м’яке м’ясо, його важко зіпсувати. І по спецій тут нічого видатного немає. Але я ризикнула і випробувала температурний режим, який окупився так неймовірно успішно, що я просто пританцьовував від нетерпіння їм поділитися. Шийка виходить м’яка і ніжна, як вершкове масло, і я майже не перебільшую. Жирна вона, звичайно, але у всіх свої недоліки.

Ще одна перевага цієї шийки – це простота приготування. Я, наприклад, вдалася до цього рецепту, коли залишилася на тиждень з дитиною одна, з дитиною і з інтенсивною роботою, тут не до різноманітної їжі.

Історія цієї шийки заслуговує на увагу. Мої дорогі домочадці зібралися відвезти бабусю Стасю на літо в Білоруські ліси. Є у нас така традиція, відправляти бабусю на історичну батьківщину в ліс. Ми кожен раз дуже нервуємо, вік все-таки і таке інше, але бабуся там абсолютно щаслива, повертається додому засмагла, підтягнута, спортивна, повна енергії для нових звершень. Їй запала вистачає на всю наступну зиму. До грудня вона за інерцією ганяє нас усіх по квартирі палицею, а з нового року їй не до дисципліни, приходить час планувати посадки.

Цього разу, з величезним возом Катула і планів вище людського зросту, бабуся Стася відбула рано вранці о 5:30. Але, от біда, всю провізію на перший час вона залишила в метушні на лавочці біля під’їзду. В результаті бабуся прибула в ліс через 12 годин шляху з копченою скумбрією, парою салатних листів в зубах і двома дуже злими голодними і кілька розсердженими неодноразової навантаженням Катула чоловіками. Що там далі сталося з цією компанією, історія замовчує. Але мені дісталася забута на лавочці провізія, в надрах якої – шийка на шашлик. Ну, шийка, так шийка. Шийку будемо мучити, щоб витопити жир.

Час приготування: 1 година 45 хвилин (це мінімум, краще помаринувати до доби)

Для гарніру:

Свиняча шийка запечена, ніжна, як вершкове масло

– молода картопля – 10 шт.
– сіль, перець за смаком

вихід – 8 порцій

Дивну шийку, яка дивним чином чекала свого порятунку на лавочці біля під’їзду з 5:30 до 8:00, я помила і осушила рушником.

Змішала спеції в ступці і перетерли їх.

Чи не втомлюся повторювати, що це моя улюблена стадія. Аромат, який заливає в цей момент кухню, зводить мене з розуму.

Натерла шийку спеціями з сіллю і перцем. Солі не треба боятися, інакше буде прісно. Ось цю красу я поклала в тазик і відправила в холодильник маринуватися на 6 годин. У мене було таке розклад. 6 годин мені було зручно. Але можна маринувати 30 хвилин або добу, залежно від ситуації. Чим більше тим краще.

Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code