Свинячі реберця, запечені в помідорному конфітюри
Напередодні цілої низки новорічних свят вирішила нарешті поділитися з вами рецептом нашого улюбленого сімейного страви, яке я незмінно готую до будь-якого сімейного застілля! Мова піде про спосіб приготування свинячих реберець ..
Запечені в помідорному конфітюри (такому собі спеціальному варення з домашніх томатів), реберця мають дивно приємний солодкуватий присмак, який подобається всім-всім, хто їх вже у мене пробував ..
Для приготування цього дивовижно смачної страви нам знадобиться:
Ще нам буде необхідний рукав для запікання
Приблизний час для приготування реберець: нам знадобиться 10 підготовчих хвилин, від 3 до 8 годин для маринування реберець і 1 годину для їх випікання
Рівень складності: все дуже і дуже просто
Хід пропонованих дій:
Перш за все, після придбання будь-якої м’ясної продукції мені хочеться найретельнішим чином її промити під струменем проточної води. Так було і з ребрами – я їх спочатку добряче вимила і обсушити.
Потім розрізаємо реберця на частини.
Тепер приступаємо до маринування. Спочатку пускаємо чорний мелений перець і прованські травички – вони відмінно підійдуть до помідорний конфітюр.
Далі додаємо трохи солі.
Ну а тепер черга помідорового конфитюра – я його вже другий рік поспіль заготовлюю спеціально для ось таких реберець.

Залишилося лише все ретельно перемішати і прибрати в холодильник для маринування. Я залишала на ніч на балконі – температура на вулиці нині вже це дозволяє.
Потім після декількох годин маринування викладаємо реберця в рукав для запікання, міцненько зав’язуємо краю, поміщаємо на деко і ставимо в уже добре розігріту духову шафу.
Запікати реберця нам потрібно близько години при температурі 180-190 градусів.
Готові реберця будуть красивого рум’яного кольору, як би глазуровані, неймовірно соковиті і дуже-дуже ароматні!
Готуйте з задоволенням!
Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!