Здорова іжа Корисні рецепти Рецепти Це смачно!

Тайські рецепти – креветки в локшині, рецепт, інгредієнти, фото Путівник по Таїланду

Рецепт: креветки в хрусткій локшині

Хочете порадувати своїх друзів і родичів незвичайним тайським блюдом? Тоді вам обов’язково стане в нагоді рецепт креветок, загорнутих в хрустку локшину.Тайською це блюдо називається кунг саронг. Кунг перекладається як "креветка", а саронг – це традиційний одяг для чоловіків і жінок у багатьох країнах Південно-Східної Азії. Так що дослівно назва страви перекладається "креветки в саронгу". Кунг саронг підійде в якості закуски тим, хто не любить гостре. Таке блюдо відмінно підійде в якості закуски разом з кукурудзяними оладками, рибними котлетками і мусом хо-мок.

Для приготування кунг саронг вам буде потрібно

  • 100 грам креветок
  • 70 грам локшини
  • 1 корінь коріандру
  • Тайські рецепти - креветки в локшині, рецепт, інгредієнти, фото Путівник по Таїланду
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 чайна ложка чорного перцю
  • 1 чайна ложка соєвого соусу
  • Рослинна олія

Процес приготування

  1. Очистіть креветки від панцира, залишивши хвостик. Видаліть темну вену.
  2. Замочіть локшину в гарячій воді, поки вона не стане м’якою. злийте воду.
  3. Дрібно поріжте коріандр і часник. Потовчіть їх в ступці з чорним перцем і соєвим соусом до утворення пасти.
  4. Отриману масу змішайте з креветками і залиште маринуватися протягом 15-20 хвилин.
  5. Оберніть кожну креветку локшиною.
  6. Підсмажте креветки у фритюрі до золотисто-коричневого кольору локшини.

Кунг саронг подають з солодким сливовим соусом. Якщо хочеться чогось гостренького, використовуйте солодко-гострий соус за моїм рецептом. Подавати можна навіть кетчупом, в Таїланді так іноді роблять.

маленькі хитрощі

  1. Для обмотування креветок вам знадобиться довга локшина. Вона може бути жовтою яєчної або білою рисовою.
  2. Локшина буде краще прилипати, якщо її не промивати холодною водою.
  3. Звичайні спагетті не підійдуть, вони занадто короткі, будуть постійно розмотуватися. Якщо у вас вийде зробити кунг саронг з спагетті, обов’язково напишіть про це мені в коментарях. Можу припустити, що у випадку зі спагетті, їх потрібно буде відварити.
  4. Вегетаріанцям нічим замінити креветки. Загорнути в локшину і посмажити, звичайно, можна все, що завгодно, але тоді страва не буде називатися кунг саронг. По-моєму, ці креветки єдине блюдо з усіх моїх рецептів, не підходящий для вегетаріанців.
  5. Якщо хочете заощадити час, можна обійтися без маринування. Просто обернути креветки локшиною і посмажити.

Ось такий легкий рецепт тайської хрусткою закуски. Ваші гості будуть здивовані такому ефектному і смачному блюду. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code