Рецепт: креветки в хрусткій локшині
Хочете порадувати своїх друзів і родичів незвичайним тайським блюдом? Тоді вам обов’язково стане в нагоді рецепт креветок, загорнутих в хрустку локшину.Тайською це блюдо називається кунг саронг. Кунг перекладається як "креветка", а саронг – це традиційний одяг для чоловіків і жінок у багатьох країнах Південно-Східної Азії. Так що дослівно назва страви перекладається "креветки в саронгу". Кунг саронг підійде в якості закуски тим, хто не любить гостре. Таке блюдо відмінно підійде в якості закуски разом з кукурудзяними оладками, рибними котлетками і мусом хо-мок.
Для приготування кунг саронг вам буде потрібно
- 100 грам креветок
- 70 грам локшини
- 1 корінь коріандру
- 2 зубчики часнику
- 1/2 чайна ложка чорного перцю
- 1 чайна ложка соєвого соусу
- Рослинна олія

Процес приготування
- Очистіть креветки від панцира, залишивши хвостик. Видаліть темну вену.
- Замочіть локшину в гарячій воді, поки вона не стане м’якою. злийте воду.
- Дрібно поріжте коріандр і часник. Потовчіть їх в ступці з чорним перцем і соєвим соусом до утворення пасти.
- Отриману масу змішайте з креветками і залиште маринуватися протягом 15-20 хвилин.
- Оберніть кожну креветку локшиною.
- Підсмажте креветки у фритюрі до золотисто-коричневого кольору локшини.
Кунг саронг подають з солодким сливовим соусом. Якщо хочеться чогось гостренького, використовуйте солодко-гострий соус за моїм рецептом. Подавати можна навіть кетчупом, в Таїланді так іноді роблять.
маленькі хитрощі
- Для обмотування креветок вам знадобиться довга локшина. Вона може бути жовтою яєчної або білою рисовою.
- Локшина буде краще прилипати, якщо її не промивати холодною водою.
- Звичайні спагетті не підійдуть, вони занадто короткі, будуть постійно розмотуватися. Якщо у вас вийде зробити кунг саронг з спагетті, обов’язково напишіть про це мені в коментарях. Можу припустити, що у випадку зі спагетті, їх потрібно буде відварити.
- Вегетаріанцям нічим замінити креветки. Загорнути в локшину і посмажити, звичайно, можна все, що завгодно, але тоді страва не буде називатися кунг саронг. По-моєму, ці креветки єдине блюдо з усіх моїх рецептів, не підходящий для вегетаріанців.
- Якщо хочете заощадити час, можна обійтися без маринування. Просто обернути креветки локшиною і посмажити.
Ось такий легкий рецепт тайської хрусткою закуски. Ваші гості будуть здивовані такому ефектному і смачному блюду. Смачного!