Тістечко Картопля з бісквіту
Я вже ділилася з вами дієтичним варіантом цього тістечка. А також рецептом «Картоплі» з печива. Тепер же настала черга розповісти про те, як зробити цю вкусняшки з домашнього бісквіта.
Такий варіант тістечка виходить більш трудомістким. Але, повірте, це варто того! 😉 Отже.
Рівень складності: вище середнього
Час приготування: 2,5 – 3 години
кількість: 13 тістечок розміром трохи більше сірникової коробки
Інгредієнти для бісквіта:
Для крему я використовувала:
– 1/4 частину банки (близько 100 г) згущеного молока
– 2 ст.л. крохмалю
– 250 г вершкового масла
Додатково мені знадобилося:
– 30 г порошку какао
– 13 сердечок з білого шоколаду
– 2 ст.л. коньяку
– соняшникова олія для змащування форми
приготування:
Насамперед я акуратно відокремила яєчні білки в сухий і чистий тазик з широкою основою. Поставила в холодильник. Жовтки зібрала разом в окремому посуді.
Збила їх без всього, а потім додала 125 г цукру.
Потім збила міксером в білу масу.
вийняла білки. Збила їх в круту піну, починаючи з мінімальної швидкості і збільшуючи її до максимуму. Потім всипала дрібку солі і поступово ввела 50 г цукру. Попрацювала міксером ще кілька хвилин.
Переклала «снігову» масу до жовтків.
Акуратно розмішати ложкою. Просіяла сюди ж крохмаль.
Сипучі інгредієнти теж виключно розмішати ложкою. Т.е. збивала я тільки білки і жовтки окремо. Для всіх інших маніпуляцій міксер / віночок / блендер використовувати не потрібно – тільки акуратне перемішування.
Вилила вийшла повітряну масу в досить велику форму (можна спекти в два прийоми).
Відправила в заздалегідь розгорітися духовку на 25 хвилин (якщо у вас маленька форма, і ви печете в два прийоми, або ж просто взяли половину норми продуктів, то вистачить 12-15 хвилин). Температуру виставила на 180-200’C.
Готовий бісквіт витягла з форми. Дала йому повністю (!) охолонути.

Потім порізала на невеликі шматочки. Зізнаюся, робила це згнітивши серце … Бісквіт був таким рівним, ніжним, м’яким, що порушувати його цілісність здавалося справжнім злочином))
У блендері подрібнити бісквіт в крихту.
Розм’якшене вершкове масло збила спочатку окремо, а потім з крохмалем.
Потім влила згущене молоко.
Виклала крем до крихті (при бажанні невелику його частину можна залишити для прикраси тістечок). влила коньяк.
Перемішала до однорідної в’язкої консистенції.
Висипала порошок на тарілку. З отриманого тесту сформувала «картопельки» і припорошила їх какао з усіх боків.
Зверху прикрашала білими шоколадними сердечками.
Відправила в холодильник. Можна потримати їх там перед початком трапези години дві, а можна і цілу ніч, як зробила я.
Тістечка вийшли дуже ніжними! Домашні постаралися – до приходу гостей ледве залишилося 4 штучки))
Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!