Здорова іжа Корисні рецепти Рецепти Це смачно!

Тістечко Картопля з бісквіту

Тістечко Картопля з бісквіту

Я вже ділилася з вами дієтичним варіантом цього тістечка. А також рецептом «Картоплі» з печива. Тепер же настала черга розповісти про те, як зробити цю вкусняшки з домашнього бісквіта.

Такий варіант тістечка виходить більш трудомістким. Але, повірте, це варто того! 😉 Отже.

Рівень складності: вище середнього

Час приготування: 2,5 – 3 години

кількість: 13 тістечок розміром трохи більше сірникової коробки

Інгредієнти для бісквіта:

Для крему я використовувала:

– 1/4 частину банки (близько 100 г) згущеного молока
– 2 ст.л. крохмалю
– 250 г вершкового масла

Додатково мені знадобилося:

– 30 г порошку какао
– 13 сердечок з білого шоколаду
– 2 ст.л. коньяку
– соняшникова олія для змащування форми

приготування:

Насамперед я акуратно відокремила яєчні білки в сухий і чистий тазик з широкою основою. Поставила в холодильник. Жовтки зібрала разом в окремому посуді.

Збила їх без всього, а потім додала 125 г цукру.

Потім збила міксером в білу масу.

вийняла білки. Збила їх в круту піну, починаючи з мінімальної швидкості і збільшуючи її до максимуму. Потім всипала дрібку солі і поступово ввела 50 г цукру. Попрацювала міксером ще кілька хвилин.

Переклала «снігову» масу до жовтків.

Акуратно розмішати ложкою. Просіяла сюди ж крохмаль.

Сипучі інгредієнти теж виключно розмішати ложкою. Т.е. збивала я тільки білки і жовтки окремо. Для всіх інших маніпуляцій міксер / віночок / блендер використовувати не потрібно – тільки акуратне перемішування.

Вилила вийшла повітряну масу в досить велику форму (можна спекти в два прийоми).

Відправила в заздалегідь розгорітися духовку на 25 хвилин (якщо у вас маленька форма, і ви печете в два прийоми, або ж просто взяли половину норми продуктів, то вистачить 12-15 хвилин). Температуру виставила на 180-200’C.

Готовий бісквіт витягла з форми. Дала йому повністю (!) охолонути.

Тістечко Картопля з бісквіту

Потім порізала на невеликі шматочки. Зізнаюся, робила це згнітивши серце … Бісквіт був таким рівним, ніжним, м’яким, що порушувати його цілісність здавалося справжнім злочином))

У блендері подрібнити бісквіт в крихту.

Розм’якшене вершкове масло збила спочатку окремо, а потім з крохмалем.

Потім влила згущене молоко.

Виклала крем до крихті (при бажанні невелику його частину можна залишити для прикраси тістечок). влила коньяк.

Перемішала до однорідної в’язкої консистенції.

Висипала порошок на тарілку. З отриманого тесту сформувала «картопельки» і припорошила їх какао з усіх боків.

Зверху прикрашала білими шоколадними сердечками.

Відправила в холодильник. Можна потримати їх там перед початком трапези години дві, а можна і цілу ніч, як зробила я.

Тістечка вийшли дуже ніжними! Домашні постаралися – до приходу гостей ледве залишилося 4 штучки))

Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code