тістечко "картопля" з дитинства
Для більшості представників нашого покоління, т.е. випуску 70-80-х років минулого століття, однією з найбільш частих і численних асоціацій слова «десерт» тих часів буде смачне і улюблене тістечко «Картопля» ..
Зізнатися, особисто для мене це чудове ласощі чомусь залишилося в далекому минулому – в затишних літніх кафешках під розлогими парасольками-дзвіночками … Чомусь ніколи ні з мамою, ні з бабусею в домашніх умовах ми не намагалися його приготувати. Відповідно, рецепта цього десерту у мене не було … До деяких пір ..
А ось кулінарні ТВ-шоу часом радують секретами приготування як улюблених, але давно забутих, так і нових цікавих страв. Випуск, присвячений улюбленому ласощів всіх радянських дітей, я подивилася з величезним задоволенням, слухаючи всім підказкам і порад щодо його приготування від досвідченого кулінарного експерта.
І, звичайно ж, вирішила відразу діяти, не відкладаючи надовго, а негайно приготувати тістечко зі свого дитинства, щоб здивувати і порадувати своїх дівчат.
Багато що для мене було відкриттям, але я вирішила строго слідувати рецептом, яким і хочу тепер поділитися з вами ..
Для тесту ми візьмемо:
Для крему ми використовуємо:
– 90 мл молока
– 150 г вершкового масла
– 115 г цукру
– 1 ч.л. ванільного цукру
– 1 яйце
– 1 ч.л. коньяку (за бажанням)
Для декору: какао-порошок
Час для приготування: в цілому десь 2-2,5 години
Складність рецепта: середня
Після ознайомлення зі списком продуктів для приготування тіста вже зрозуміло, що тістечка ми будемо готувати на основі бісквіта – легкого, ніжного і повітряного. Але для того, що він у нас вийшов саме таким, ми повинні дотримати всі традиційні правила його приготування.
Яйця розділити на жовтки і білки, а потім окремо збити з половиною норми цукру і одне, і інше. Дуже важливий також акуратний процес з’єднання желтковой маси з міцної білкової піною, а також введення малими порціями двічі просіяного борошна.
Готове тісто ми виливаємо в форму і випікаємо бісквіт протягом 20 хвилин в добре розігрітій духовці.

Корж охолоджуємо, нарізаємо кубиками і висушуємо в духовці хвилин 20 при температурі 150 градусів. знову охолоджуємо.
Остигнули сухарики нам необхідно подрібнити в дрібну крихту.
Для приготування крему збиваємо яйце з цукровим піском і ванільним цукром, з’єднуємо з підігрітим молоком, а потім, весь час помішуючи, варимо до загустіння. У знятий з вогню крем додаємо масло і охолоджуємо. Хочу сказати, що коньяк я додавати не стала, так як мої Пироженко були розраховані для малюків.
Бісквітну крихту з’єднуємо з кремом і формуємо невеликі кульки однакового розміру, які одразу ж прибираємо в холод.
Картопельку ми спочатку обвалюють в какао-порошку, а потім можна ще і присмачити какао зверху за допомогою сита.
Десерт виходить дуже смачним, соковитим, як у дитинстві, а на вигляд схоже на справжню картоплю – малюки можуть і переплутати.
Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!
