Здорова іжа Корисні рецепти Рецепти Це смачно!

Тісто для пельменів

Тісто для пельменів

Щоб приготувати справжні смачні пельмені, потрібно мати деяку вправність. Перше, що потрібно вміти добре робити – готувати смачне тісто. Ну, і звичайно, багато що залежить від фаршу.

Якщо з фаршем досить все просто – для начинки можна використовувати будь-який фарш зі свіжого м’яса, а краще з кількох видів м’яса, що набагато смачніше, то від тесту залежить не тільки смак майбутніх пельменів, але і їх зовнішній вигляд. Деякі роблять пельмені з грибами, печінкою, овочевий і сирною начинкою.

Пельмені в своєму житті я купувала тільки кілька разів – покупкою була відверто не задоволена. Набагато смачніше пельмені домашнього приготування. Так, потрібно не мало часу і терпіння, щоб наліпити велику кількість маленьких пельменів, але це того варто!

Сьогодні я хочу розповісти вам кілька перевірених рецептів тесту для пельменів, які мені подобаються. У цьому списку найбільш смачним (на мій погляд) є тісто для пельменів на молоці з водою.

Це тісто виходить дуже ніжним і ароматним. Для його приготування потрібні такі продукти:

Часто господині замішують тісто на столі, зробивши в борошні поглиблення для рідких продуктів. Мені легше замішувати тісто у великій мисці.

Борошно для тіста потрібно просіяти.

Далі потрібно вбити яйця.

Молоко і воду змішати і трохи підсолити, влити в борошно і замісити тісто. Можна додати трохи рослинного масла для еластичності.

Тісто має вийти пружним, але не занадто твердим. Воно має постояти в прохолодному місці близько 20 хвилин, після чого його набагато легше буде тонко розкачувати.

Дуже цікаве виходить заварне тісто для пельменів.

Для його приготування використовуємо:

– 3 склянки борошна
– неповна склянка води
– 1 яйце
– сіль за смаком

1 склянка борошна заливаємо 100 г окропу. Замішуємо тісто, додаючи борошно, що залишилося, воду, яйце і сіль.

Тісто має постояти близько 20 хвилин в прохолодному місці для кращої еластичності.

Тісто для пельменів

Найбільш частим, але менш цікавим, на мій погляд, вважається рецепт прісного тіста для пельменів:

– близько 3 склянок борошна
– 1 склянку холодної води
– 0,5 ч.л. солі
– 1 яйце (за бажанням)

Змішуємо всі інгредієнти, щоб вийшло круте тісто. Ми залишаємо його «дозріти» в прохолодному місці.

Існує багато інших видів тесту для пельменів і вареників: з овочами, травами, спеціями, на харчової соді і т.д., але я ще не все з них пробувала, так що сказати нічого не можу. У міру відкриття для себе нових цікавих рецептів, я буду ділитися ними з вами.

А які незвичайні види тесту для пельменів знаєте ви?

Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code