Здорова іжа Корисні рецепти Рецепти Це смачно!

Тісто для піци на кефірі без дріжджів

Тісто для піци на кефірі без дріжджів

Піца – це відкритий пиріг, приготований в духовці. Піца буває з різними начинками, але частіше за все, це овочеве асорті з м’ясом або ковбасою, присипане сиром і присмачене майонезом. Піца вважається стравою італійської кухні. Але вона давно вже полюбилася жителям всіх країн.

Для приготування піци вам буде потрібно тісто і начинка. Тісто на піцу буває різним, хтось використовує дріжджове, а деякі готують тісто на кефірі або молоці. У своїй статті я хочу розповісти вам, як приготувати бездріжджове тісто на кефірі. І як приготувати на цій основі піцу.

складність: середня.

Час приготування: 1,2 години.

Інгредієнти для начинки:

Кефіру тесту готується просто і швидко і є хорошою альтернативою дріжджового. На такому тесті можна приготувати і пиріжки, і піци.

Насипаємо в чашку або каструльку борошно.

Туди ж розбиваємо одне куряче яйце.

Додаємо 100 мл кефіру і 20 мл соняшникової олії (можна замінити на розтоплений маргарин).

Солимо, буде досить 1 чайної ложки. І додаємо стільки ж цукру.
Беремо зовсім небагато соди. Буквально на кінчику чайної ложечки. І додаємо в тісто.

Тісто добре промешівают вручну. Якщо вам здасться, що тісто занадто слабке, то можна додати в нього ще трохи борошна. Воно має бути м’яким, ніжним і нагадувати за консистенцією звичайне дріжджове тісто.

Тепер нам треба його розкачати. Це буде основа для піци.

Коли тісто розкачати, кладемо поверх розрізану на тоненькі кружальця картоплю. Картоплю обов’язково солимо.

Тісто для піци на кефірі без дріжджів

Потім ріжемо цибулю кубиком або кільцями, як вам більше подобається, і кладемо його поверх картоплі.

Потім насипаємо зверху м’ясну начинку. Я взяла трохи готового обсмаженого фаршу. Ви можете взяти що завгодно, наприклад ковбасу, сосиски, шинку, варену курку і т.д.

Поверх фаршу кладемо нарізану помідор.

Зверху все присипаємо тертим на тертці плавленим сирком. додаємо часник.

Потім змащуємо піцу майонезом.

І ставимо її в духовку. І випікаємо на температурі 200-250 градусів протягом 15 хвилин.

Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code