Здорова іжа Корисні рецепти Рецепти Це смачно!

Тісто для равіолі з куркумою

Тісто для равіолі з куркумою

Равіолі – це італійські пельмені з різними начинками. Але тісто для равіолі більше нагадує тісто для пасти. Воно практично завжди має жовтий колір і в його складі присутні яйця.

Пельменне ж тісто, в більшості випадків, яєць в своєму складі не має. Також в тісто для равіолі іноді додаються спеції. Особливо часто використовується куркума. Вона надає тісту більш яскраву жовтизну.

Равіолі за своєю формою більше нагадують фігурні квадратики. А пельмені, як звичайно, складаються особливим чином у вигляді вушок.
Сьогодні я розповім про один з рецептів приготування тіста для равіолі.

Складність приготування: нижче середнього.

Час приготування: 15 хвилин.

Хід приготування:

У глибоку чашку насипаємо 160-180 грамів пшеничного борошна. Борошно необхідно попередньо просіяти, щоб прибрати випадкове сміття і зробити її більш пухкою.

Додаємо в борошно щіпку куркуми. Як мірки я використовувала чайну ложку. Підчепила на кінчик жовту пряність і додала в борошно. Куркума додасть тесту красивий жовтий колір і додатковий смак.

Потім кладемо в муку дрібку солі.

Тепер нам будуть потрібні курячі яйця. Добре їх моєму з миючим засобом і розбиваємо в тісто. Кількість яєць, необхідних для приготування тіста, розраховується за формулою: одне яйце на 100 грамів борошна. Так як у мене муки близько 200 грамів, я використовувала 2 яйця.

Тісто для равіолі з куркумою

Всі інгредієнти перемішуємо ложечкою. Додаємо в тісто 5 мілілітрів оливкової олії.

Знову все перемішуємо ложкою і починаємо вимішувати тісто вручну. Добре його проминаємо. При необхідності, якщо тісто дуже вологе, додаємо ще трохи борошна, а якщо тісто навпаки сухе, то додаємо пару столових ложок холодної води.

Тісто має бути дуже ретельно вимішати. При замісі тісто розтягується і збирається назад. Рветься на шматочки і з’єднується воєдино. промінается. Краї заминаються в середину. І цей процес повторюється кілька разів. Коли тісто стало повністю однорідним і еластичним його необхідно прибрати на деякий час в холод. Для цього буде достатньо півгодини.

І тільки після цього можна приступати до приготування равіолі. Для равіолі тісто зазвичай ділиться на дві частини і кожна частина розкочується в тонкий пласт. Потім на тісто укладається начинка на певній відстані. А поверх начинки кладеться другий шар тіста. Потім все розрізається і формуються равіолі.

Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!

Тісто для равіолі з куркумою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code