Здорова іжа Корисні рецепти Рецепти Це смачно!

Торт з волоськими горіхами

Торт з волоськими горіхами

Горіховий торт – один з моїх улюблених. Особливо смачний вийдуть він з просоченням з згущеного молока. Таке поєднання мені нагадують трубочки, якими я ласувала в дитинстві – нам з братом їх мама готувала.

Взагалі, мої кулінарні експерименти і бажання пізнати багатогранність кухні – це мамина заслуга. Якби не вона і її смачні страви, не було і моїх, які я завжди порівнюю зі смаком дитинства.

У записній кулінарній книзі мами завжди було багато рецептів тортів та іншої випічки. Першими моїми уроками на кухні були спроби відтворити такі ж шедеври, як робить моя мама. Після, коли я вже подорослішала, мені почало не вистачати маминої зошити і довелося завести свою.

З кожним роком зошит ставала товщі, в неї додавалися нові кулінарні смаколики на будь-який випадок життя. Деякі страви готувалися всього лише кілька разів, але це не привід викреслити їх із записної кулінарної книги.

Ось і цей торт з волоськими горіхами я готувала кілька разів, хоча горіхову випічку я дуже люблю. Солодких рецептів у мене занадто багато зібралося, щоб готувати їх постійно без побоювання розлучитися з талією, нехай і не осикою.

Для сметанного крему:
– 0,5 склянки сметани
– 2 ст.л. цукру
– 1 ківі

Для верхнього прошарку:
– 0,5 склянки вареного згущеного молока
– 0,5 склянки арахісу

Для прикрас:
– ківі

Тісто починаємо готувати з того, що збиваємо яйця з цукром до пишних гребенів.

У яєчну масу додаємо харчову соду,

розсіл

і згущене молоко.

Після додавання борошна, повинно вийти пластичне рідкуватий тісто, яке виливаємо на деко, попередньо змащений олією (я користуюся ще й папером для випічки).

Корж випікаємо при температурі 180 градусів до готовності (перевіряємо дерев’яною шпажкою).

Торт з волоськими горіхами

Сметану збиваємо з цукром до пишного стану.

В сметанний крем додаємо ківі, подрібнений на шматочки.

Готовий корж розрізаємо на дві частини. Перший пласт змащуємо сметанним кремом.

Викладаємо зверху другий корж, який змащуємо згущеним молоком.

Арахіс перетворюємо в крихту. Я користуюся для цього ступкою, але можна подрібнити за допомогою комбайна або м’ясорубки.

Готовий торт повинен просочитися декілька годин в прохолодному місці (але не в холодильнику!).

Подаємо торт з волоськими горіхами, прикрасивши ківі.

Смачного!

Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code