Торт з волоськими горіхами
Горіховий торт – один з моїх улюблених. Особливо смачний вийдуть він з просоченням з згущеного молока. Таке поєднання мені нагадують трубочки, якими я ласувала в дитинстві – нам з братом їх мама готувала.
Взагалі, мої кулінарні експерименти і бажання пізнати багатогранність кухні – це мамина заслуга. Якби не вона і її смачні страви, не було і моїх, які я завжди порівнюю зі смаком дитинства.
У записній кулінарній книзі мами завжди було багато рецептів тортів та іншої випічки. Першими моїми уроками на кухні були спроби відтворити такі ж шедеври, як робить моя мама. Після, коли я вже подорослішала, мені почало не вистачати маминої зошити і довелося завести свою.
З кожним роком зошит ставала товщі, в неї додавалися нові кулінарні смаколики на будь-який випадок життя. Деякі страви готувалися всього лише кілька разів, але це не привід викреслити їх із записної кулінарної книги.
Ось і цей торт з волоськими горіхами я готувала кілька разів, хоча горіхову випічку я дуже люблю. Солодких рецептів у мене занадто багато зібралося, щоб готувати їх постійно без побоювання розлучитися з талією, нехай і не осикою.
Для сметанного крему:
– 0,5 склянки сметани
– 2 ст.л. цукру
– 1 ківі
Для верхнього прошарку:
– 0,5 склянки вареного згущеного молока
– 0,5 склянки арахісу
Для прикрас:
– ківі
Тісто починаємо готувати з того, що збиваємо яйця з цукром до пишних гребенів.
У яєчну масу додаємо харчову соду,
розсіл
і згущене молоко.
Після додавання борошна, повинно вийти пластичне рідкуватий тісто, яке виливаємо на деко, попередньо змащений олією (я користуюся ще й папером для випічки).
Корж випікаємо при температурі 180 градусів до готовності (перевіряємо дерев’яною шпажкою).

Сметану збиваємо з цукром до пишного стану.
В сметанний крем додаємо ківі, подрібнений на шматочки.
Готовий корж розрізаємо на дві частини. Перший пласт змащуємо сметанним кремом.
Викладаємо зверху другий корж, який змащуємо згущеним молоком.
Арахіс перетворюємо в крихту. Я користуюся для цього ступкою, але можна подрібнити за допомогою комбайна або м’ясорубки.
Готовий торт повинен просочитися декілька годин в прохолодному місці (але не в холодильнику!).
Подаємо торт з волоськими горіхами, прикрасивши ківі.
Смачного!
Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!