Зрази з грибами
Сьогодні хочу запропонувати вам рецепт моїх улюблених зраз з грибами.
Кілька років тому подорожували ми з чоловіком по країні, і зайшли в одне придорожнє кафе з домашньою кухнею. Нас нагодували зразами з білими грибами і шкварками. Найсмачніше я не їла.
Після приїзду додому чоловік став замовляти зрази регулярно на обід. Але білих грибів у нас не було, довелося замінити їх на печериці. Заміна така, звичайно ж, не рівноцінна, але виходу іншого не було.
Тому хочу поділитися з вами своїм рецептом зраз з грибами, які вже назавжди знайшли добрі відгуки в нашій родині.
Час приготування страви – 30 хвилин.
складність страви – ближче до середньої.
Хід роботи:
Відварюю для початку картопля. Шкірку не очищається. По-іншому цей спосіб варіння називають «картопля в мундирі». Картоплю можна відварити заздалегідь. Навіть краще, якщо він буде відварена заздалегідь, з вечора, наприклад. Тоді на ранок він дуже добре чиститься і треться на тертку.
Картопля очищаю, складаю його в мисочку.
Потім натираю його на крупну тертку.
У картопельку додаю яйце, сіль і грибні спеції.
Змішую картопля з борошном і ще додатково натираю одну сиру картоплину, але вже на дрібну тертку.
Замішую тісто для зраз.

Окремо готую начинку. Для цього дрібно нарізаю грибочки.
Подрібнюю цибулю і моркву. Морква тру на тертці, а цибулю нарізаю дрібно.
Обсмажую все разом до готовності, солю начинку за смаком. Даю їй охолонути трохи.
Переходжу до формування зраз. В середину картопляного кульки викладаю ложечку грибної начинки. Роблю котлетку, яку панірую в борошні.
Обсмажую зрази на маслі з двох сторін.
А до столу таке блюдо можна подати або з зеленню або зі сметаною.
Приємного вам апетиту!
Щоб отримувати кращі статті, підпишіться на сторінки у YouTube, Google, Facebook і Pinterest!
